joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șantierele din Craiova, în grafic

În Craiova se lucrează intens pentru schimbarea la faţă a oraşului, iar până la finalul acestui an o mare parte a proiectelor vor fi finalizate

În toate cartierele din Bănie sunt şantiere, chiar şi zona centrală este supusă unui amplu proces de modernizare.

City-managerul oraşului, Radu Preda a vorbit, la început, despre lucrările finalizate deja.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Dacă vorbim de proiectele pe fonduri europene putem să spunem că ne aflăm aproape de încheierea unora dintre ele. Unele sunt deja finalizate, şi mă refer aici la Centrul Istoric şi la proiectul de reabilitare a Căminului pentru Persoane Vârstnice”, a punctat Radu Preda.

Acesta a dat asigurări că până în luna octombrie vor putea fi utilizate linia de tramvai şi parcarea subterană de la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”.

„Într-o lună de zile, tot ceea ce înseamnă lucrări la linia de tramvai se vor finaliza. Probabil la finalul lunii septembrie va fi dată în folosinţă, după ce se termină şi înlocuirea firului de contact, care este pe alt proiect european, fir de contact, care se înlocuieşte în cadrul proiectului de modernizare şi reabilitare a bulevardului Calea Bucureşti. Acest proiect este în lucru în momentul de faţă, sunt echipele celor care înlocuiesc cablurile de pe partea dreaptă de pe Calea Bucureşti, iar pe partea stângă sunt cele care asfaltează. Avem o organizare de şantier în zona Fraţii Goleşti, aici la Piaţa Mare şi avem ca termen de finalizare 31 decembrie. Tot în zona centrală avem proiectul parcării subterane de la Teatrul Naţional, care este şi ea aproape de momentul finalizării. Cred că în proporţie de peste 80 la sută este terminată. Constructorii lucrează deja la placa finală, la placa de sus, iar după aceea vor urma finisajele. În următoarele 90 de zile parcarea cred că va fi finalizată, la sfârşitul verii, începutul toamnei, va fi dată în folosinţă”, a mai spus Radu Preda.

Continuă lucrările şi în cartierele din Craiova pentru canalizare şi asfaltare.

“Bulevardul Bariera Vâlcii este în proporţie de 70 la sută făcut, se mai introduc aproximativ 800 metri de ţeavă de canalizare, după care urmează asfaltarea integrală şi la porţiunea cu intersecţia cu strada Toamnei până la intersecţia cu strada Rozelor. Partea dinspre Centura de Nord a fost asfaltată în urmă cu câteva săptămâni, însă se circulă în condiţii de şantier în zona respectivă, sunt echipele pe teren şi suntem convinşi că la finalul perioadei stabilite prin contract o să se termine lucrările. Pe bulevardul Râului suntem pregătiţi de asfaltare cu mici probleme, întrucât mai sunt branşamente ale celor de la Compania de Apă, care încă nu s-a executat şi din acest punct de vedere, având multe proiecte în derulare în acelaşi timp, se mai calcă pe bătături unul pe celălalt, dar cu siguranţă şi bulevardul Râului se va finaliza până la finalul anului”, a detaliat Preda.

 

Lucrări intense în toate cartierele

 

Și în celelalte cartiere se continuă asfaltarea, iar până la finalul anului se speră încheierea lucrărilor.

“În ceea ce priveşte reabilitarea străzilor cu acordul cadru, suntem în cartierul 1 Mai şi în Rovine. În 1 Mai lucrările avansează destul de lent, pentru că ne dorim ca tot cartierul, tot ce înseamnă de la strada Popoveni, de la Restaurantul Dunărea, până la fosta autobază RAT, zona cu Complexul Comercial Pelendava şi toate blocurile, indiferent că sunt I-uri, V-uri sau S-uri, să fie refăcute integral, este un volum foarte mare de muncă. Sperăm ca până la finalul acestui an să reuşim să ne apropiem de finalizare. Acum suntem pe strada Cantacuzino şi vom ataca strada de pe fostul târg, strada Popoveni, astfel încât, toate ieşirile şi toate intrările să fie făcute ca la carte.

La Ciupercă, pe strada Buziaş mai sunt câteva retuşuri de făcut, zona M-urilor din spatele stadionului Tineretului, care, la fel, arăta ca după bombardament, este aproape de finalizare. În cartierul Lăpuş putem considera lucrările ca fiind aproape încheiate, mai sunt doar retuşuri. Zona este finalizată, cu excepţia unei parcări, în zona Multimobila. În cartierul Rovine suntem în lucru pe strada Traian Lalescu, blocurile de la Frigorifer, de pe strada Mihail Străjan, se fac parcările. În Brazda lui Novac am fost prezenţi pe strada Doljului, pe 22 Decembrie şi urmează ca în toamnă să atacăm părţile care au rămas nefăcute. Ne ducem către Gară, către Piaţa Gării, cu blocurile care sunt spre Pan Group, strada Maramureşului, exact blocurile care sunt în vecinătatea Gării. În Craioviţa Nouă continuăm lucrările pe care le-am început şi suntem acum în zona Cinematografului şi a Restaurantului Segarcea. Urmează să ne îndreptăm către zona Pan Group. În zona centrală suntem pe strada   M.Kogălniceanu, unde s-au întârziat lucrările din cauza ploilor din ultima vreme. Sper să nu mai avem probleme, s-au trasat parcările, s-au montat stâlpişorii pe trotuare, astfel încât trotuarul să fie al pietonilor şi strada a maşinilor. Strada Fraţii Buzeşti este deja finalizată, vom intra pe strada Mitropolit Firmilian, la Finanţe. Zona de la Agronomie este finalizată, mă refer la străzile Brânduşa, Libertăţii, Mihai Viteazul, zona de la Colegiul Carol I, strada Theodor Aman, Câmpia Islaz – bucata dintre stadionul Tineretului şi catedrală şi Biserica Madona Dudu este în procedură de reabilitare”, a continuat Radu Preda, prezentarea lucrărilor aflate în curs sau viitoare.

În concluzie, city-managerul oraşului s-a arătat mulţumit de modul în care se lucrează şi nu crede că vor fi întârzieri majore.

“Suntem angrenaţi în cât mai multe planuri şi în tot oraşul, pentru că sunt multe probleme peste tot. Cu siguranţă, în toamnă vom merge şi spre cartierele de periferie, unde va fi nevoie de intervenţia noastră. Suntem în linie dreaptă, muncim pe toate fronturile, în ultimele trei luni de zile cred că am făcut destul de mult. Cred că nu vom avea întârzieri majore la niciunul dintre proiectele existente”, a conchis Radu Preda.

Politica