sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un tânăr a fost omorât de un robot

Un angajat de la o fabrică Volkswagen din Germania a murit, după ce un robot l-a apucat şi l-a zdrobit de o placă metalică. Acesta a murit câteva ore mai târziu la spital, din cauza rănilor, potrivit The Independent, potrivit Adevărul.

Tânărul avea 22 de ani și făcea parte dintr-o echipă care se ocupă cu instalarea robotului. Purtătorul de cuvânt al fabricii susține că este vorba, mai degrabă, despre o eroare umană, decât de o problemă cu robotul care poate fi programat să îndeplinească anumite sarcini în procesul de asamblare.   

Deşi compania foloseşte roboţi uşori pentru a lucra la linia de producţie alături de oameni, un angajat a declarat pentru Financial Times că în incident a fost implicat un robot care, de regulă, este ţinut într-o cuşcă, tocmai pentru a preveni contactul cu oamenii. Cu toate acestea, angajatul lucra la robot în interiorul cuştii, când a fost apucat şi zdrobit.       

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă şi cine va fi pus sub acuzare pentru tragedia care a avut loc într-o fabrică Volkswagen din Baunatal, la circa 120 de kilometri de Frankfurt.  
Foto: papodehomem.com.br

Politica