marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motive tradiționale, transpuse pe locomotiva HORA

Motivele tradiționale românești au fost transpuse de către artistul vizual Carmen Nistor pe o locomotivă. Aceasta a pictat tracțiunea, intitulată ”HORA”, ce a plecat astăzi în prima sa călătorie cu "Trenurile Soarelui", care transportă zilnic în medie 18.500 de turiști spre litoralul Mării Negre.

"A fost un proiect foarte solicitant. Au fost destule provocări, cred că toți ne-am depășit niște recorduri personale odată cu acest proiect. Eu pot spune că am muncit 5 zile consecutiv, iar în aceste zile au fost și 12 ore de pictat cu pensula pe locomotivă. A fost ideea de a găsi o suprafață neconvențională de lucru. Conceptul meu s-a întâlnit cu valorile CFR Călători și cu cele ale Policolor și așa s-a născut această HORĂ, în care fiecare pereche de dansatori reprezintă stilizarea unui costum popular dintr-o zonă istorică a României", a declarat, artistul vizual Carmen Nistor, citat de Agerpres.

Există în proiect pictarea și a altor trenuri. "Primul tren, probabil, va fi trenul internațional Dacia. Pe această cale, culorile și tradițiile românești vor putea ajunge până în Viena, prin Budapesta", a precizat directorul general al CFR Călători, potrivit aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Locomotiva HORA va străbate traseul București-Constanța până la 15 septembrie cu 'Trenurile Soarelui, iar din toamna aceasta va ajunge și în alte puncte turistice din România, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

Foto: metropotam.ro

Politica