Conecteaza-te cu noi

Extern

Premierul grec Alexis Tsipras a acceptat oferta primită

Publicat

pe

Premierul grec Alexis Tsipras ia în considerare oferta de ultim moment făcută astăzi de Comisia Europeană, a informat cotidianul grec Kathimerini, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

''Biroul prim-ministrului i-a transmis Bruxellesului că evaluează noile propuneri ale președintelui Comisiei Europene, care includ o ștergere totală sau parțială a datoriei în octombrie și schimbări în sistemul EKAS destinat grecilor cu venituri reduse'', potrivit cotidianului grec, care nu își precizează sursele citate.

Președintele Comisiei Europene, i-a făcut astăzi Greciei o ofertă de ultim moment în încercarea de a se ajunge la un acord între Atena și creditorii internaționali înaintea expirării, până la ora 24:00, a termenului pentru achitarea unei tranșe de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internațional (FMI).

Conform acestei oferte, premierul grec Alexis Tsipras ar trebui să-și trimită acceptul scris în cursul acestei zile, după care să aibă loc o reuniune de urgență a Eurogrupului (miniștrii de finanțe din zona euro).

Grecia a amânat recent o plată care trebuia rambursată către FMI până la data de 5 iunie și a anunțat că va cumula într-o singură sumă toate tranșele în valoare de 1,6 miliarde de dolari ce trebuie returnate Fondului până la finalul lunii iunie, informează Agerpres.

Foto: ziuanews.ro

Continue Reading