vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fosta șefă a Tribunalului Olt, cercetată sub control judiciar

Carmen Marinescu a scăpat și de arestul la domiciliu. Judecătorii Curții de Apel Craiova au decis ca fosta preşedintă a Tribunalului Olt să fie cercetată în continuare sub control judiciar.
Carmen Marinescu este acuzată de procurorii anticorupție de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată.

Aceasta după ce fosta șefă a Tribunalului Olt ar fi cerut şi primit de la familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, bani pentru a favoriza pronunţarea unei soluţii avantajoase pentru acesta în procesul ce l-a adus pe acesta în spatele gratiilor în februarie 2012. În dosar este cercetat și soțul acesteia.

Cei doi soți au fost arestați preventiv în luna martie, pentru infracțiuni de corupție, iar pe 12 mai a.c. au obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu. Acum, magistrații le-au admis cererile și au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Reamintim că pe 5 mai a.c. s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a preşedintei (suspendate prin hotărârea CSM) a Tribunalului Olt, Eugenia Carmen Marinescu, la data faptelor magistrate judecător în cadrul Tribunalului Olt – Secţia Penală, acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată (5 acte materiale)  şi fals în declaraţii în formă continuată (4 acte materiale). În același dosar au mai fost deferiți justiției soţul ei, Iuliu Severus Marinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată (5 acte materiale), avocatul Dumitru Cismaru, din cadrul Baroului Olt, acuzat de complicitate la luare de mită,  trafic de influenţă  şi complicitate la spălare de bani, în formă continuată (4 acte materiale), dar  şi Ilie Bucă acuzat de trafic de influenţă. Judecătoarea este acuzată că a primit, prin intermediari, 200.000 de euro de la membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru eliberarea acestuia.

Politica