joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dorin Chirtoacă a obținut al treilea mandat pentru primăria Chișinăului

După procesarea a 100% din procesele verbale, candidatul liberal, Dorin Chirtoacă, a obținut cel de-al treilea mandat de primar al Chișinăului, întrunind circa 53,54% din voturi, în timp ce candidatul propus de socialiști, Zinaida Greceanîi, a obținut 46,46%, relatează MOLDPRES, citat de Agerpres.

Dorin Chirtoacă are 37 de ani și deține funcția de primar al municipiului Chișinău din anul 2007.

În capitala Republicii Moldova au votat 307.735 de alegători reprezentând 48,79% din numărul total al cetățenilor înscriși pe liste. În primul tur desfășurat la 14 iunie, când participarea a fost de aproape de 50%, s-au ales primarii în 439 de localități, în timp ce la scrutinul de duminică, când au fost deschise peste 1.200 de secții de votare, au fost aleși edilii în 457 de localități, informează aceeași sursă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primul tur al alegerilor locale, partidele proeuropene au câștigat în două treimi din raioanele Republicii Moldova, putând forma majorități în 24 din ele, în timp ce stânga prorusă (Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru) ar putea crea majorități în cel mult două raioane.

OSCE a apreciat că alegerile de la 14 iunie au fost în general bine organizate, fără mari abateri, constatând că scrutinul s-a desfășurat în contextul unor tulburări politice cauzate de un răsunător scandal financiar și pe fondul demisiei premierului Chiril Gaburici.

Politica