joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisia pentru bacalaureat a fost stabilită

Inspectoratul Școlar Județean Dolj, a stabilit prin ședință publică, organizată astăzii, componența comisiilor din Centrele de Examen (CE) și din Centrele Zonale de Evaluare (CZE), conform O.M.E.N. nr. 4430/2014, Art. 8 (2) și O.M.E.C.T.S. nr. 4799/2010, Art. 30 (1), (2), privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat 2015.

Anul acesta în județul Dolj la examenul de bacalaureat participă 5.955 de candidați dintre care 4.700 sunt din seria curentă. Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Dolj vor exista 16 centre de examen și un centru de evaluare zonal la Colegiul Național Nicolae Titulescu Craiova. Așadar, componența comisiilor din Centrele de Examen (CE) și din Centrele Zonale de Evaluare (CZE) este alcătuită din 110 cadre didactice, iar fiecare centru de examen va avea câte un președinte, un vicepreședinte, un secretar și trei membri pentru fiecare centru, iar centrul de evaluare va cuprinde cinci vicepreședinți, cinci secretari și cinci membrii.

„La nivelul județului Dolj s-au înscris 5.500 de candidați care vor fi diferențiați în funcție de cele trei probe, avem cuprinși în acest examen peste 1.500 de colegi și am organizat centrele într-un număr de 16, inițial au fost 19, după înscrierile finale a trebuit să reducem dintre acestea și un centru de evaluare ca urmare a ultimelor modificări aduse metodologiei. Centrul zonal de evaluare va avea un număr corespunzător numărului nostru de membrii, cinci vicepreședinți, cinci membrii și cinci secretari”, a spus inspector şcolar general adjunct, Nicușor Cotescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ședință a participat și reprezentantul Ministerului Educației, Marius Bălașa care le-a transmis profesorilor ca să se documenteze despre metodologia desfășurării examenului de bacalaureat pentru ca acesta să se desfășoare în condiții normale.

„Vom dori ca acest examen să se desfășoare în condiții de normalitate din toate punctele de vedere și al corectitudinii având în vedere și mesajul transmis de ministru, cât și conducerea Inspectoratului Școlar Dolj, dorește să se desfășoare foarte corect acest examen cu toleranță zero. Vreau doar să fiți atenți în centrele de examen având în vedere ultimele modificări aduse la metodologie cu cele trei ordine de ministru”, a transmis Marius Bălașa.

Începând de anul acesta, tezele susținute de elevii claselor a XII-a vor fi corectate într-un alt județ, stabilit aleatoriu.

 

Politica