joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaticanul, acord istoric cu Palestina

Sfântul Scaun și 'Statul Palestina' au semnat vineri, la Vatican, un 'acord istoric' privind drepturile Bisericii Catolice în teritoriile palestiniene, a anunțat Vaticanul într-un comunicat, citat de AFP, potrivit AGERPES.

Acordul a fost semnat în Palatul Pontifical de către secretarul pentru relații cu statele (ministrul afacerilor externe), prelatul britanic Paul Richard Gallagher, și de către ministrul pentru afaceri externe palestinian, Riyad al-Maliki.

Redactarea acestui text de către o comisie bilaterală a durat 15 ani. Chiar dacă Vaticanul vorbește despre 'Statul Palestina' încă de la începutul anului 2013, palestinienii consideră că semnarea, vineri, a acordului echivalează cu 'recunoașterea de facto' a statului lor, ceea ce nemulțumește Israelul, mai arată sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acordul exprimă susținerea acordată de Vatican pentru o soluționare a 'conflictului dintre israelieni și palestinieni în cadrul formulei a două state', a explicat, în mai, Monseniorul Antoine Camilleri, șeful delegației Sfântului Scaun, potrivit AGERORES.

Vaticanul a devenit astfel cea de-a 136-a țară care a recunoscut Statul Palestina.

Pentru Israel, 'o astfel de decizie nu face să avanseze procesul de pace și îndepărtează conducerea palestiniană de la masa negocierilor bilaterale'.

Politica