joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atac jihadist în lume. Zeci de oameni au murit

Zi nefastă în lume. Gruparea jihadistă Statul Islamic pare să fie în spatele a trei atentate produse astăzi în Franța, Tunisia și Kuweit.

În Franța, o perosoană a murit și mai multe au fost rănite în urma unei explozii ce a avut loc într-o uzină de gaz industrial din Isere. Deflagrația a fost provocată de două persoane care au intrat cu maşina în uzina Air Products din Saint-Quentin-Fallavier. Jandarmii au reușit să rețină unul dintre atacatori.

La faţa locului au fost găsite bannere în arabă care nu au fost încă expertizate, informează Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul găsit mort vineri pe teritoriul unei uzine vizate de un atentat terorist lângă Lyon (zona est-centrală a Franței) a fost 'asasinat și decapitat în mod abject', a afirmat ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cotidianului Le Dauphiné libéré, a arătat cî unul dintre atacatori şi-a declarat apartenenţa la Statul Islamic.

În Tunisia, cel puțin 27 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise astăzi de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse. Atacatorul a fost ucis, dar autoritățile nu exclud ca acesta să nu fi fost singur.

Pentru moment atacul din Sousse nu a fost revendicat, însă jihadiști islamiști au atacat în trecut zone turistice din Africa de Nord, considerându-le ținte legitime din cauza deschiderii acestora pentru situl de viață occidental și a toleranței față de consumul de alcool, scrie Agerpres.

În Kuweit, cel puțin 16 persoane au fost ucise și alte 180 ar fi fost rănite, astăzi, într-un atac sinucigaș ce a vizat o moschee șiită musulmană din capitală, unde se aflau 2.000 de credincioși la slujba de vineri, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declarații postate pe rețele de socializare, dar care nu a putut fi verificată imediat, mai arată sursa citată. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed și ținta a fost 'un templu al opozanților' — un termen folosit de gruparea militantă islamistă pentru a se referi la musulmanii șiiți.

Politica