vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De vorbă cu angajatorii

Studenții Facultății de Litere ai Universității din Craiova, au avut marți șansa să stea de vorbă cu angajatorii. Acest lucru a fost posibil în cadrul celui de-al doilea workshop desfășurat în cadrul proiectului ”Facilitarea tranziției de la studiu la piața muncii a studenților filologi și a celor de la comunicare prin servicii integrate și inovatoare”.

 

“Ideea workshopului este aceea de a merge pe un dialog de între student și mediu privat. În primul workshop, care a avut loc acum câteva zile, au venit reprezentanți de la șase firme private, iar acum au fost prezenți reprezentați tot de la șase firme din mediul privat, firme care au domenii diferite. Aceștia au purtat un dialog cu studenții, și-au prezentat oferta și în același timp au explicat ce înseamnă o angajare a studentului de la Facultatea de Litere și care sunt așteptările uni angajator. Discuțiile au fost destul de fructuoase, întrebări atât din partea studenților, dar și din partea angajatorului. Ulterior au avut loc discuții chiar private între patronii firmelor care au venit să își prezinte oferta și studenți. Foarte mulți dintre ei au fost destul de receptivi la informațiile pe care le-au primit. Încercăm să continuăm acest dialog și săptămâna viitoare unde vom invita un alt tip de mediu privat, nu neapărat firme particulare, chiar și firme de stat, care ar putea să angajeze studenți de la Facultatea de Litere”, a declarat Carmen Banța, responsabil grup țintă.

 

Studenții prezenți la eveniment au fost foarte încântați de oportunitatea oferită de reprezentanții Universității din Craiova și consideră că proiectul în care au fost înscriși reprezintă un avantaj în găsirea ulterioară a unui loc de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

“Consider că este un bun prilej pentru noi, studenții, să cunoaștem un posibil angajator. Mediul este unul pritenos în care poți discuta orice cu persoana care mai târziu te poate angaja. Poți acumula multe învățături și îți poți da seama care este profilul unui angajat din perspectiva celui care te angajează și astfel, când mergi la un interviu, să știi cum trebuie să te comporți. Sunt de părere că acest proiect a dat șansa multor studenți din cadrul Facultății de Litere în găsirea ulterioară terminării facultății a unui loc de muncă și asta datorită practicii de specialitate, dar și acestor workshopuri”, a declarat Ionuț, unul dintre studenții prezenți la eveniment.                            

Studenții Facultății de Litere vor avea șansa de a stat fața în fața cu angajatorii și săptămâna viitoare când se va desfășura al treilea și ultimul workshop în cadrul acestui program.

 

 

 

 

 

 

Politica