vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În 15 ani, maşinile electrice vor fi mai populare decât maşinile convenţionale

Și nu, nu este o glumă. Până în 2030 mașinile electrice vor înlocui foarte multe dintre cele care folosesc diversi combustibili și vor ajunge la o cotă de piață mai mare decât a mașinilor cdiesel sau benzină. Aceasta nu e o predicţie, ci este o estimare sprijinită de analize serioase.

Potrivit prosport.ro, până acum, au fost vândute în jur de 500.000 de maşini electrice în toată lumea, în timp ce maşinile cu benzină şi motorină sunt peste un miliard. Deci afirmaţia din titlu ar însemna că, în numai 15 ani,  vânzările de maşini electrice să crească de 1.000 de ori  pentru a ajunge să depăşească maşinile cu motoare convenţionale.

Sigur pare interesant și poate de necrezut, dar dacă facem o paralelă între telefonia fixă și cea mobilă vor constata că nu este atât de imposibil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Telefonia mobilă a ajuns la aproape 90% în circa 15 ani. Asta şi pentru că tehnologia modernă evoluează galopant faţă de cum se întâmpla în secolul XX.

Care e concluzia pe care o trageţi?

Dacă tot vi se pare imposibil ca maşinile electrice să evolueze aşa de rapid, ar fi util să verificați vânzările din ultimii 5 ani de pe piețele din SUA, Germania, China, Norvegia și Franța.

Iar ca ultim argument în susținerea ipotezei cum că mașinile viitorului vor fi cele electric ear fi acela că pentru acestea, costurile de rulare sunt mukt mai mici decât pentru mașinile convenționale. Preţurile bateriilor scad vertiginos, iar în jurul anului 2020 maşinile electrice vor avea preţuri foarte competitive faţă de ale maşinilor normale. 

 

 

Politica