vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Impotența tratată prin remedii naturale

În România, aproximativ unul din patru bărbați suferă de disfuncții erectile. Acestea apar cel mai des la bărbații cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani. Impotența poate apărea de cele mai multe ori, din cauza netratării unor afecțiuni precum probleme ale coloanei vertebrale, hipertensiune arterială, diabet, boli cardiace, prostată mărită, sau nivel prea scăzut de testrosteron. De asemenea, multe medicamente precum antihipertensive, antihistaminice, antidepresive, tranchilizantte, supresive ale apetitului și cimetidina (un medicament antiulceros)  au ca și efecte adverse impotența. Factorii psihologici ce  factori includ stresul, anxietatea, sentimentul de vinovăție, depresia, stima de sine scăzută și teama de eșec sexual sunt implicați în 10 până la 20% dintre cazurile de impotență. Pe lângă acestea și fumatul, care afectează circulația sanguină la nivelul venelor și arterelor reprezintă un factor ce cauzează impotența.

"În general, medicamentele pentru tratarea hipertensiunii arteriale, antihistaminicele, antidepresivele şi cele pentru bolile gastrointestinale pot avea un astfel de efect advers. Fumatul îngreunează vascularizarea penisului şi, automat, şi obţinerea erecţiei sau nivelul ridicat al colesterolului din organism constituie un factor ce îngreunează obţinerea erecţiei ", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

De cele mai multe ori, bărbații care suferă de disfuncţii erectile intră în depresie şi se simt jenaţi de problemele lor de sănătate. Este important să știe că pentru această disfuncționalitate există tratamente. Pe lângă psihoterapie, tratamentul medicamentos sau intervenția chirurgicală, există și remedii naturale ce pot ce pot ameliora aceste disfuncţii, deseori chiar eliminându-le.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Pentru a preveni sau trata impotenţa, trebuie să mâncați zilnic alimente bogate în zinc. Dieta trebuie să includă stridii, cereale integrale şi fasole boabe. De asemenea, extractul din frunze de ginko biloba este recomandat pentru tratarea problemelor de circulaţie, a nivelului scăzut de energie şi a oboselii generale. Ginko biloba ar putea nu doar să îmbunătăţească circulaţia sangvină, ci să şi amelioreze sau să vindece impotenţa", spune dr. Luca.

 Reflexoterapia îmbunătăţeşte viaţa sexuală Specialiştii în reflexoterapie susţin că prin presarea cu degetul mare al mâinii pe anumite puncte reflexe sau canale energetice localizate în interiorul şi exteriorul gleznei, se poate ameliora impotenţa. Conform principiilor reflexoterapiei, aceste puncte corespund organelor de reproducere. Prin această acţiune este stimulată alimentarea cu sânge a penisului şi încurajată erecţia. În plus, reflexoterapia are şi proprietatea de a reduce stresul, acesta din urmă fiind recunoscut drept un obstacol important în calea obţinerii unei erecţii, arată Ziarul “ring”.

Politica