vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MERS, virusul care produce morți, dar nu este o urgență de interes național

MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) este un virus mai letal dar mai puțin contagios decât sindromul respirator acut sever (SRAS), care s-a soldat cu aproape 800 de morți în lume în 2003. 

Coreea de Sud a anunțat astăzi cel de-al 20-lea deces cauzat de MERS. Aproximativ 6.500 de persoane se află în prezent în carantină, într-un centru medical sau la domiciliu, potrivit autorităților sud-coreene. De la primul pacient care a fost diagnosticat la 20 mai la întoarcerea dintr-o călătorie în Regatul saudit, epidemia a progresat într-un ritm neobișnuit de rapid.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că această epidemie nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional. Această concluzie a fost publicată la sfârșitul reuniunii de marți a comitetului de urgență al OMS dedicate răspândirii coronavirusului MERS în Coreea de Sud, pe fondul creșterii îngrijorării cu privire la capacitatea autorităților de a gestiona epidemia, cea mai extinsă din afara Arabiei Saudite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru MERS nu există niciun vaccin sau tratament. Rata de mortalitate a acestui virus este de aproximativ 35%, potrivit OMS. În Arabia Saudită, peste 950 de persoane au fost contaminate din 2012 și 412 au decedat, potrivit Agerpres.

Sursă foto: observator.tv

Politica