joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”DE VORBĂ CU PERSONALITĂȚILE LOCALE”

Gabriel PRICINĂ, lector  universitar  dr.,  cadru didactic la Universitatea din Craiova a stat de vorbă, astăzi, cu deținuții din Penitenciarul  de  Minori  și  Tineri  (Centrul  de  Detenție) Craiova, în cadrul unei manifestații ”DE VORBĂ CU PERSONALITĂȚILE LOCALE”.

Evenimentul se înscrie în seria celor derulate la nivel național, în întreg sistemul penitenciar, și urmărește în egală măsură, prezentarea unor modele de succes pentru persoanele internate cât și promovarea unor mesaje în favoarea creșterii șanselor de reintegrare ale acestora.Temele abordate au vizat percepția societății despre persoanele private de libertate și modul în care membrii comunității pot constitui un mediu de suport eficient în perioada post-detenție.

La manifestație, alături de persoanele internate, au fost prezenți reprezentanți ai Școlii Profesionale Speciale Craiova, Școlii „Sf. Mina”, Asociației Șanse Egale pentru Fiecare,Asociației  „Familii  pentru  familii”,  Serviciului  Umanitar  pentru  Penitenciare,  Fundației creștine  „Ethos”,  A.J.O.F.M.  Dolj,  precum  și  voluntari  care  desfășoară  programe educative în cadrul unității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urmare a întâlnirii au fost stabilite modalități concrete de dezvoltare a cadrului de colaborare cu instituțiile și organizațiile din societatea civilă, care au competențe și își manifestă  disponibilitatea pentru  implicarea în  recuperarea persoanelor  care execută pedepse privative de libertate dar  și  posibilitatea ca acestea să deruleze proiecte și programe comune care să diversifice gama de activități în care persoanele internate pot fi implicate în timpul privării de libertate.

Sursă foto: sansanews.ro

Politica