vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Frumuseţea l-a omorât pe Ken

Celso Borges Pereira era un copil normal și un copil frumos. Cumva, a ajuns să fie un adolescent atipic, obsedat să arate ca păpușa masculină Ken. Obsesia i-a fost curmată însă de un diagnostic necruțător.

Trăsăturile faciale frumoase pe care le-a moștenit Celso au refuzat să dispară în timpul pubertății, așa cum se întâmplă la mulți copii. Astfel că, la 15 ani, a început să participe și să câștige competiții de modeling.

În final, a participat și la un show televizat de genul „Supermodele”, care i-a adus faima în țara sa natală, Brazilia. A intrat rapid în lumea celebrităților, a început să urmeze cursuri de actorie și și-a schimbat numele în Santebañes.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cam în același timp, oamenii au început să îi spună că seamănă izbitor cu păpușa Ken. Se pare că aceste remarci au fost atât de dese, încât Celso a făcut o fixație pentru păpușă, cumpărând câteva zeci de figurine de plastic, ce au ajuns să îi decoreze dormitorul. Mai târziu, a explicat că insistența familiei sale asupra comparației bizare l-a făcut să își dorească să devină el însuși o păpușă umană.

Obsedat cu perfecțiunea frumuseții fizice a păpușii, Celso a început să își identifice trăsăturile care nu semănau și să le schimbe cu ajutorul chirurgiei estetice, scrie NY Post. După multiple operații, care ar fi costat mai mult de 60.000 de dolari, Celso a devenit una dintre păpușile umane Ken, alături de rivalii săi, Justin Jedlica („Ken 1”) și Rodrigo Alves („Ken 3”), plătiți și cu 20.000 de dolari pentru o apariție publică.

Dar anul trecut, Celso a primit un diagnostic care i-a schimbat semnificativ gândirea. În timpul unor analize de sânge pentru una dintre operațiile chirurgicale, doctorii au descoperit că are o formă rară și agresivă de leucemie. Avea 20 de ani și era pe moarte. Impactul a fost imediat. „Încep chimioterapia și trebuie să recunosc că sunt îngrijorat de unele efecte secundare, greața, pierderea părului, dar nu mai sunt preocupat de problema esteticii. Pentru mine, asta nu mai contează. Ce contează este sănătatea, pentru care o să lupt”, spunea el în ianuarie.

The Times scrie că, pe parcursul celor cinci luni în care s-a luptat cu boala, Celso a trebuit să se confrunte și cu deteriorarea sa fizică, a ceea ce devenise identitatea lui și de asemenea o imagine națională. A început cu pete pe piele, gingii sângerânde, pierderea părului și s-a terminat cu o umbră palidă, blocată într-un scaun cu rotile.

Pe 18 mai, în pragul morții, Celso spunea că oricine vrea să fie frumos, să fie perfect, să atragă atenția asupra propriei persoane încearcă probabil să suplinească lipsa dragostei din viață. Dacă ar fi trăit, nu ar mai fi făcut operații și nu ar mai fi dus aceeași viață.

Sursă: http://semneletimpului.ro/

Politica