vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sărbătoarea Cireşului, la Turcineşti

Gorjenii din Turcineşti şi-au sărbătorit cireşii. Anul acesta au dat rod frumos, iar proprietarii de livezi au scos ceva profit de pe urma fructelor.

Comuna gorjeană este renumită pentru livezile întinse de cireși, arată radiotargujiu.ro. Tocmai de aceea, în fiecare an, aici, se orgranizează Sărbătoarea Cireșului.

“Anul trecut a fost cea mai slabă producţie din ultimii 20 de ani, iar anul acesta este cea mai bogată din ultimii, cred, 10 ani. Facem această sărbătoare pentru că vrem să arătăm judeţului, ţării, că la noi se produc fructe ecologice”, a declarat primarul comunei,Vasile Gogălniceanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul a mai spus că la Sărbătoare nu au luat parte mulţi localnici, tocmai pentru că oamenii au fost la cules de cireşe, de la cel mai tânăr, la cel mai vârstnic.

Subprefectul județului Gorj, Sorin Arjoca, s-a declarat, potrivit radiotargujiu.ro, încântat de manifestările organizate cu ocazia sărbătorii cireșului:

„Sunt într-un fel impresionat pentru că cei mici, de la cele două-trei şcoli, au fost prezenţi aici, ne-au spus o grămadă de poezii care mi-au adus aminte de copilărie, de urcatul în cireş, de toate trăsnăile pe care le făceam. Este un lucru extraordinar că se păstrează tradiţia.”

Sărbătoarea Cireșului a ajuns, în acest an, la cea de-a XIV-a ediţie.

 

 

Politica