sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deveselu, motiv de dispută între Rusia şi SUA

Baza militară de la Deveselu este din nou în atenţia internaţională.

Rusia a avertizat joi Statele Unite asupra consecinţelor ce ar putea urma în cazul în care va desfăşura în Europa (România şi Polonia) sisteme de rachete cu lansare verticală, capabile să lanseze interceptori de rachete Standard-3 (SM-3) şi rachete de croazieră cu rază medie de acţiune (de tip) Tomahawk, a informat Mediafax, care citează agenţia rusă de stat Tass.

Acesta a afirmat că o astfel de acţiune ar fi în contradicţie cu acordul de control al armelor nucleare semnat la sfârşitul Războiului Rece, arată defensenews.com.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Este clar că astfel de acţiuni ar însemna distrugerea completă, de către America, a regimului impus de tratat, cu toate consecinţele ce vor decurge din aceasta. Somăm Statele Unite să asigure întreaga implementare a INF (Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare) şi să nu pună în pericol fezabilitatea documentului”, a declarat ministrul de externe rus, potrivit sursei citate.

Cele două ţări s-au acuzat reciproc de încălcarea tratatului semnat de preşedinţii Ronal Reagan şi Mihail Gorbaciov. Tratatul interzice rachetele nucleare şi convenţionale balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

 

Politica