sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alţi mehedinţeni îşi pierd locurile de muncă

Un judeţ cu peste 11.000 de şomeri, disponibilizări în lanţ şi o piaţă a muncii aproape inexistentă. Acesta este Mehedinţiul. Şomajul atinge cote alarmante mai ales în zonele rurale, de unde forţa de muncă ajunge greu la oraş. Şi ca şi cum nu ar fi fost suficient, alţi 142 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă până la sfârşitul lunii iunie. Se anunţă vremuri negre pe piaţa muncii mehedinţene. Rândurile şomerilor vor creşte, considerabil, în săptămânile următoare. Mai multe unităţi economice naţionale, cu filiale şi în judeţul nostru, vor trimite acasă câteva zeci de persoane. Cei mai mulţi angajaţi care vor fi puşi pe liber sunt din minerit şi energie.

,,Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv SA, disponibilizează în luna iunie 105 persoane, din judeţul Mehedinţi 72 de persoane, Sistemul Hidroelectrica SA „Porţile de Fier” disponibilizează 16 în luna iunie, din care în Mehedinţi doar 2 persoane, Complexul Energetic Oltenia SA a anunţat în luna anterioară 198 de persoane care vor fi disponibilizate în iunie, dar de la 198 au rămas doar 68 de persoane certe. În total, avem 142 de persoane care vor fi disponibilizate în luna iunie” a declarat Ioan Suru, director executiv AJOFM Mehedinţi.

 

Speranţe la o firmă portugheză

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Fără oportunităţi de angajare, şomerii mehedinţeni îşi depun în valuri CV-urile la firme care au intenţia de a-şi deschide activitatea în Drobeta Turnu Severin. Firma portugheză, care are ca activitate producerea de componente auto, are de unde să îşi aleagă personalul.

„Referitor la firma SC Coindu Mehedinţi SA aş vrea să vă spun că au făcut o ofertă de 310 locuri de muncă, toate de execuţie. Până acum la Registratura Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă s-au depus 618 CV-uri. Peste 95% sunt cu studii medii, şi 5% cu studii superioare. Urmărim şi noi cu interes evoluţia acestui agent economic. Sperăm că promisiunile care se aud, oficiale nu le avem, că începând cu luna noiembrie, asta am auzit de la autorităţi, vor începe să funcţioneze” a declarat Ioan Suru, director executiv AJOFM Mehedinţi.

În luna mai, au fost încadraţi în muncă peste 600 de şomeri. Cu toate acestea, oficial, în Mehedinţi, sunt peste 11.000 de persoane fără loc de muncă, motiv pentru care judeţul este în topul naţional la nivelul ratei şomajului.

 

Politica