miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nebunie la Primăria Vâlcea

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu a atacat în instanță Hotărârile Consiliului Local Râmnicu Vâlcea prin care i s-au retras atribuţiile de primar interimar social democratului Ion Gigi Matei și i-au fost date viceprimarului Eduard Vîrlan.

Pe 8 iunie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea la care au luat parte doar consilierii independenţi şi cei ai PNL. În mai puţin de o oră, aleşii locali i-au conferit atribuţiile funcţiei de primar interimar viceprimarului Eduard Vîrlan, iar pe avocatul Iulian Voicu l-au desemnat consilier local cu atribuţii de viceprimar, arăta adevărul.ro la acea dată.

Tot atunci, sursa citată preciza că Hotărârile cu pricina nu vor primi viza de legalitate din partea secretarului Primăriei Râmnicu Vâlcea, întrucât, potrivit legii, un proiect de hotărâre care au intrat în circuitul civil nu mai pot fi revocate, ci ar trebui anulate în instanţă. Asta după ce hotărârile din şedinţa din 2 iunie au produs efecte, viceprimarul Eduard Vîrlan semnând mai multe documente în calitate de primar interimar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între altele, Eduard Vîrlan a semnat atunci și cererea de concediu lui Ion Gigi Matei.

Hotărârile au fost comunicate Prefecturii Vâlcea, care, miercuri, a anunțat că le-a atacat în instanță, în prezent fiind, de drept suspendate.

Juriştii Instituţiei Prefectului atacaseră în contencios administrativ și hotărârile adoptate în şedinţa din data de 2 iunie, prin care i s-au retras atribuţiile funcţiei de primar interimar lui Ion Gigi Matei, iar Eduard Vîrlan a fost numit în locul social democratului.

Disputele politice pentru funcţia de primar interimar ar mai putea dura aproximativ două luni, întrucât liberalii au luat în calcul posibilitatea dizolvării Consiliului Local. Potrivit legii, dacă aleşii locali nu se întrunesc în şedinţe ordinare timp de trei luni consecutiv, Consiliul Local se dizolvă.

„Dacă vor continua aşa, dacă prefectul va continua să atace în contencios hotărârile noastre, mergem până la dizolvarea Consiliului Local. Şedinţa ordinară din luna mai nu s-a ţinut, proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobate în şedinţa extraordinară din data de 2 iunie. Dacă nu se vor ţine şedinte ordinare nici în următoarele două luni, Consiliul va fi dizolvat”, a declarat săptămâna trecută Eduard Vîrlan.
 

De un an Primăria Râmnicu Vâlcea este condusă de un primar interimar.
În iunie 2014, edilul Emilian Frâncu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

 

sursa foto: politicalocala.ro

 

Politica