sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A murit actorul britanic Ron Moody

Ron Moody, câștigător al Premiului Globul de Aur în 1968 pentru rolul din musicalul 'Oliver', a murit la vârsta de 91 de ani, a informat joi familia sa.

Actorul s-a născut la 8 ianuarie 1924, la Londra, în familia unor emigranți din estul Europei, și a studiat la London School of Economics. Și-a început activitatea artistică la sfârșitul anilor 1940, dar a devenit celebru abia în 1968, datorită peliculei regizate de Carol Reed. 'Destinul a vrut să-l interpretez pe Fagin. A fost rolul vieții mele', își amintea el, într-un interviu pentru 'The Guardian' în anul 202, menționează EFE.

Iudaismul a fost o constantă a vieții sale, și, după cum a mărturisit mult mai târziu, a ezitat să participe la audițiile pentru personajul din 'Oliver', întrucât considera că antisemitismul lui este 'insuportabil'.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost burlac până la 60 de ani. În 1985, s-a căsătorit cu Therese Blackbourn și a avut șase copii. 'A adus bucurie familiei sale și în inimile multora și îi vom duce dorul. A cântat până la sfârșit', a scris văduva sa, într-un comunicat de presă.

 

Sursă: agerpres.ro

Sursa foto: bbc.com

Politica