vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ungaria dorește închiderea graniței cu România

Primul-Ministru al Ungariei, Viktor Orban, și partidul naționalist FIDESZ, care se află la guvernare a comunicat public, prin intermediul unei campanii de informare, promovarea unui proiect de lege prin care să închidă granițele de sud-est, pentru a limita tranzitarea statului ungar de către imigranții ilegali

Intenția partidului lui Viktor Orban este de a închide granițele cu România, Serbia și Croația, acesta fiind considerat principalul traseu prin care ajung în Ungaria imigranți ilegali din sudul Europei și din Orientul Mijlociu. În fapt, campania consideră ca alarmantă o statistică pusă la dispoziția opiniei publice, conform căreia numărul de imigranți în Ungaria a crescut la 50.000 de persoane în 2015, față de 43.000 de persoane în 2014, în aceeași perioadă a anului, informează Blastingnews.

Antal Rogan, liderul grupului parlamentar FIDESZ, transmite faptul că prin acest proiect legislativ se dorește anularea dreptului de a cere azil politic a imigranților care ajung în Ungaria dintr-o "țară sigură", așa cum definește acesta într-un mod hilar tările cu care se învecinează la sud Ungaria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest proiect de lege a născut reacții multiple, atât din partea partidelor de opoziție din Ungaria, cât și din partea reprezentanților Uniunii Europene, unde la ultimul summit, cel de la Riga, premierul maghiar Viktor Orban a declarat că politica europeană cu privire la imigranții ilegali este "la limita nebuniei", așa cum transmite Reuters.

Opoziția maghiară susține că această propunere nu este decât o măsură populistă prin care FIDESZ încearcă să își consolideze procentele de încredere în rândul populației maghiare pro-naționaliste. Din ultimele sondaje reiese faptul că partidul premierului Viktor Orban a început să piardă teren în ceea ce privește bazinul de alegători, în fața partidului naționalist aflat în opoziție, și anume Jobbik.

Politica