joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulgaria dorește cooperare între țările riverane Dunării

În cadrul conferinței "Turism durabil prin cooperare, cu fonduri și investiții europene", organizate la Sofia, oficialul bulgar, ministrul economiei Bojidar Lukarski a apreciat că localizarea geostrategică a regiunii bulgare riverane Dunării și caracteristicile sale naturale și culturale oferă oportunități pentru dezvoltarea turismului, dar și alte inițiative de afaceri.

Ministrul a remarcat că este nevoie de cooperare între diferitele părți ale regiunii Dunării, ceea ce ar încuraja poziționarea regiunii ca un produs turistic integrat. Încurajarea activității economice pentru depășirea diferențelor de dezvoltare între regiuni este o prioritate a actualului guvern bulgar, regiunea bulgară riverană Dunării fiind una dintre cele mai puțin dezvoltate economic din Uniunea Europeană.

"Ruta Împăraților Romani este o asemenea inițiativă. Ea include Bulgaria, Serbia, România și Croația. Există oportunități pentru dezvoltarea turismului în regiunea Dunării în materie de promovare comună și reciprocă a destinațiilor turistice pe piețele terțe", a adăugat Lukarski, potrivit agerpres.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica