joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de mii de oameni participă la slujba oficiată de Papa Francisc

Papa Francisc a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Sarajevo, într-o vizită catalogată drept "un semn al păcii", la 20 de ani de la încheierea războiului civil în Bosnia-Herţegovina, o ţară cu populaţie în principal musulmană, dar şi creştin-ortodoxă şi catolică, informează CNN. Zeci de mii de oameni asistă la slujba oficiată de Papa Francisc pe un stadion din Sarajevo, informează BBC News online.

 

Cardinalul catolic Vinko Puljici a îndemnat credincioşii tuturor cultelor din Bosnia-Herţegovina să "aibă inimile deschise la mesajul Papei".

Papa Francisc a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Sarajevo, într-o vizită catalogată drept "un semn al păcii", la 20 de ani de la încheierea războiului civil în Bosnia-Herţegovina, o ţară cu populaţie în principal musulmană, dar şi creştin-ortodoxă şi catolică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vizita de o zi va include întâlniri la Preşedinţia Bosiniei-Herţegovina şi o slujbă oficiată pe un stadion, la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane.

Papa Francisc încearcă să aducă un mesaj de reconciliere în Bosnia, pe fondul tensiunilor din trecut între musulmani, catolici şi creştin-ortodocşi. Conflictul din Bosnia, de acum 20 de ani, s-a soldat cu 100.000 de morţi.

"Oraşul Sarajevo este supranumit Ierusalimul din Occident", crede Papa Francisc, referindu-se la mozaicul etnic şi religios din acest oraş.

"Este un oraş cu o diversitate religioasă şi culturală. Este un oraş care a suferit mult de-a lungul istoriei", a subliniat şeful Bisericii Catolice.

"Acum a pornit pe un făgaş al păcii, iar vizita mea este un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace", a adăugat Francisc.

Potrivit datelor celui mai recent recensământ, 45 la sută din populaţia Bosniei-Herţegovina este musulmană, 36 la sută este creştin-ortodoxă şi 15 la sută catolică.

 

Sursa: mediafax.ro

Politica