Populaţia a devenit noua sursă de împrumut a statului

Date:

Noi schimbări în economia României. Populaţia a devenit noua sursă de împrumut a statului. Ministerul Finanțelor vrea să obțină 100 de milioane de lei din vânzarea de titluri de stat. Practic, oricine va avea această sumă va putea să împrumute statul pe o perioadă de 2-3 ani și să obțină un randament de 2 la sută.

Un astfel de titlu va costa 1.000 de lei şi toate vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti. Diferenţa dintre o investiţie într-un astfel de titlu şi un depozit la bancă este aceea că pentru câștigurile din titlurile de stat nu se plăteşte impozit pe profit și nici comisioane.

Persoanele care vor să economisească pe termen lung pot subscrie, în perioada 8-19 iunie, iar pe 25 iunie se vor efectua alocările.

În perioada 9-12 iunie, reprezentanţii Ministerului Finanţelor împreună cu bancherii de la BRD, Raiffeisen şi BCR, care formează consorţiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinate populaţiei, vor face un roadshow în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca pentru a prezenta programul.

Sursă: mediafax.ro

Sursă foto:banibanca.ro

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...