vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Pătura care citește”, un succes în rândul craiovenilor

Zeci de craioveni au răspuns apelului lansat de Biblioteca Județeană Aman prin care erau invitați să vină cu o pătură și o carte pe care să o lectureze în natură pe pajistea din spatele statuii Mihai Viteazul. Persoane de toate vârstele s-au alăturat inițiativei lansate la Craiova de Biblioteca Județeană. Fie că au avut cărțile deja pregătite sau le-au fost oferite de organizatori, oamenii au fost încântați de eveniment.

”Eram prin centru, ne întorceam de la liceu, de la Carol și am vazut această manifestație, ne-au atras atenția păturile colorate și am venit să vedem ce se întâmplă. Mi se pare o inițiativă foarte bună, ne place foarte mult. Aceasta este o modalitate frumoasă de a lectura”, Alvina Gârcoman, elevă la C.N Carol I.

Lecturarea în aer liber se va repeta

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Inițial, trebuia să aibă loc miercurea trecută, însă l-am amânat, voiam să fie simultan cu mai multe orașe din țară, de exemplu Timișoara și Sibiu, dar a fost o zi ploioasă. A fost făcut și la Timișoara, anul trecut ca un proiect pilot, încercăm, cei care au fost deschiși la o astfel de  idee, să-l implementăm în mai multe orașe ale țării. Ideea acestui proiect este destul de simplă, să stimulăm cultura mai ales în rândul tinerilor.Pentru persoanele mai în vârstă este mai greu să le convingi să se așeze pe o pătură, pe iarbă, într-un loc public, într-un parc din centrul orașului.Tinerii care sunt mult mai deschiși către nou, mai ales la provocările lumii moderne, au cunoștințe despre faptul că în toate parcurile mari din lume, oamenii se opresc în drumul lor spre casă sau pur și simplu merg în parc cu o pătură la subraț și cu o carte și stau la aer liber și citesc și se relaxează. Cam aceasta a fost și ideea noastră. Dacă în celelalte orașe acest proiect se desfășoară o singură dată pe an, în primăvară, noi cu siguranță, îl vom repeta, nu pot preciza acum când, însă va fi mult mai des și nu doar o dată pe an. Poate că, nu ar fi rău, discutam cu colegele mele, cele care se ocupă de proiectul Craiova citește și Lecturi publice,să ne mutăm din Piața Prefecturii, unde avem pe vară un minicolț cultural pentru persoanele dornice să citească în aer liber, să ne mutăm cu toții aici în parc și asta să devină zona pentru citit cărți sau măcar pentru a răsfoi cărți”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene ”Alexandru și Aristia Aman”.

Însă nu doar tinerii au fost de acord să se așeze și să lectureze în centrul orașului, chiar și persoanele mai în vârstă au fost deschise și au apreciat această idee.

”Eu am fost plecată din Craiova și fiind pensionară mai frecventez diverse cluburi de la Biblioteca Județeană, am și permis acolo și am zis să mă alătur. Este o idee foarte bună, am fata în străinătate și acestea sunt aspecte care seamănă puțin cu Occidentul. Pentru aici este inedit, m-aș bucura să prindă la public, fiindcă au fost inițiative frumoase care nu au fost răsplătite pe măsură. Cred că este potrivită și pentru tineri și pentru cei mai în vârstă această acțiune”, Lidia Marin, 67 ani

 

Politica