joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără acces la WC, în centrul Craiovei, de Rusalii

Toaleta publică din centrul Craiovei, aflată vizavi de Primărie, renovată recent de municipalitate, nu a putut fi folosită, luni, în ziua de Rusalii. WC-ul public a fost închis, luni, întrucât canalizarea a fost blocată. Toți cei care au trecut pragul toaletei amplasată în centrul orașului au observat că ușile erau închise, iar pe deasupra era și foarte multă mizerie. La intrarea către toaleta femeilor se puteau vedea fecale, iar mirosul era groaznic.

„Nu mi-a venit să cred. Am fost să mă plimb prin Centrul Istoric și am venit apoi spre WC-ul public și, stupoare, ușa era închisă. A încercat și soțul meu la bărbați și tot degeaba. Nu avem unde să ne facem nevoile”, a spus Maria Anghel, de 59 de ani, din Craiova.

Oamenii au fost scârbiți de ceea ce au găsit și au spus că restul cetățenilor nu dau dovadă de bun simț.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu mai vorbesc despre mirosul de pe scări. Nu este posibil așa ceva. Oare, cine putea să facă o asemenea mizerie? În ce oraș trăim… Ar trebui să fim mai educați și cu mult bun simț. Înțeleg că nu s-au mai putut abține, dar existau și alte variante, puteau merge la un bar, sunt atâtea în acest oraș. Ar trebui să pună camere peste tot, altfel ar stopa această nerușinare a multora care nu întrețin orașul nostru. Și până la urmă, pe cei de la Salubritate de ce-i mai plătim”, a mai punctat Maria Anghel.

Radu Preda, city managerul Craiovei, a explicat de ce a fost închis WC-ul public, luni. Ieri după-amiază, situația era cu totul alta. Era curățat și toaleta publică putea fi folosită. Acesta a mai precizat că momentan nu se percepe nici o taxă pentru acces la toaleta publică.

”Am avut probleme cu canalizarea, s-a înfundat, s-a rezolvat, au venit colegii de la Compania de Apă, este funcțională, dar mai trebuie curățată, s-a produs deranj destul de mare, acolo. Cineva a aruncat ceva mare în canalizare și s-a blocat. Nu este cu plată deocamdată, nu s-a făcut predarea administrării către RAADPFL, se face la prima ședință de Consiliu Local. Până atunci va fi în mod gratuit de toată lumea. Apoi urmează să se stabilească o taxă de către regie, o sumă modică, se va stabili în Consiliul de Administrație al RAADPFL”, a precizat Radu Preda, pentru Jurnalul Olteniei.

Toaleta publică din fața Primăriei Craiova a fost renovată în urmă cu două luni, moment în care se afla într-o stare deplorabilă.

Săptămâna trecută, consilierul local PSD, Răzvan Socoteanu a solicitat municipalității să reabiliteze toaleta publică de la Judecătoria Craiova.

 

Politica