joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cutremurător! Craioveancă, în comă, în Italia. Familia încearcă să o aducă acasă

Doi bărbați din Craiova, Claudiu și Adrian Vasile, se află într-o situație disperată întrucât mama, respectiv soția, este în comă la un spital din Italia, de mai bine de șase luni. Mai mult, în urmă cu o săptămână o publicație din Italia a publicat o poza cu femeia aflată în spital, spunându-se că a fost abandonată. Fapt total neadevărat, întrucât băiatul Claudiu și soțul, Adrian, au fost de mai multe ori în vizită, și păstrează legătura cu medicii și asistentele de acolo. Maria Vasile s-a aflat, timp de cinci luni, internată la spitalul din Lecce, iar în ultima lună a fost mutată la un spital din Nardo, provincia Lecce.

Adrian Vasile, soțul femeii aflate în spital, a dezvăluit, pentru Jurnalul Olteniei, povestea cutremurătoare, pe care o trăiește de mai bine de jumătate de an.

„În urmă cu circa șase luni de zile, într-o dimineață, în jurul orei 8.00, am fost sunat de către o persoană de la agenția, care s-a ocupat de transportul persoanelor ce lucrează în Italia. Numărul meu era ultimul apel pe telefonul soției mele, Maria Vasile, și mi-a adus la cunoștință că a fost luată de o ambulanță, din casa unde lucra și dusă la spital, fiind suspectată că și-a injectat singură o doză de insulină”, a explicat Adrian Vasile, soțul acesteia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat, băiatul lor, Claudiu Vasile a plecat din Anglia, unde lucra, pentru a fi alături de mama sa.

„În ziua următoare, fiul meu, Claudiu Vasile, a plecat din Anglia spre spitalul din Lecce, unde a găsit-o într-o situație destul de gravă, mama lui fiind în comă. A stat în jur de zece zile în acel spital, perioadă în care nu s-a întâmplat niciun progres. Claudiu a decis să meargă înapoi la muncă în Anglia, pentru că medicii nu i-au dat nicio șansă de revenire soției mele. Cazul ei fiind foarte grav, i s-a spus că nu are sens să mai stea acolo. În primele cinci luni, la Sanatoriul Villa Verde din Lecce, a mai fost vizitată o dată de Claudiu și o dată de mine. Eu am stat șapte zile, fără să pot să ajut cu ceva. În toată această perioadă, soția mea era într-o stare vegetativă, fiind ținută în viață doar de aparate”, a mai precizat Adrian Vasile.

 

Aducerea sa în țară pare imposibil de realizat

De o lună de zile, Maria Vasile a fost mutată la un sanatoriu, iar aducerea sa în România ar fi practic imposibilă.

„În urmă cu o lună de zile, soția mea a fost transferată la spital de lungă durată, din localitatea Nardo, aici purtându-se doar discuții telefonice cu cei de acolo. Având în vedere că în România nu există un spital care să ofere condițiile din Italia și nu poate fi transportată decât cu medic, asistent și aparate, nu am putut să o aducem în țară, așa cum și-ar dori cei din Italia. În plus, din informațiile pe care le am, chiar dacă ar transporta-o în România, nu există spital care să ofere condițiile din Italia. Oricum, păstrăm legătura în permanență cu spitalul, de minimum două ori pe săptămână, prin sora mea, care lucrează în Italia”, a conchis Adrian Vasile

Redăm mai jos o parte a articolului apărut pe site-ul emigrantul.it, în care se vorbea despre starea în care se afla Maria Vasile:

O femeie româncă zace între viață și moarte, de circa trei luni. Nefericitul caz ne-a fost semnalat de un cititor al ziarului nostru, Mihai Ilade, care ne-a vorbit despre o altă româncă, Mihaela Tabacu. Mihaela, rezidentă la Nardo, provincia Lecce, auzind că la spitalul San Giuseppe Sambiasi din localitate, se află în condiții grave o româncă, a mers să o viziteze. Femeia din spital, Maria Vasile, este o craioveancă ce lucra ca îngrijitoare într-o familie din zonă. Nu se știe până acum unde. Aceasta a încercat să se sinucidă, injectându-și insulină în vene. Se întâmpla acum trei luni și femeia era adusă cu salvarea la spitalul din Copertino (Lecce), după care, transferată la spitalul Villa Verde tot din localitate. De acolo, acum mai bine de o lună, a fost transferată în stare vegetativă la spitalul din Nardo. Soțul său, care se află în România, a fost anunțat de conducerea spitalului și a venit aici, dar mare lucru nu poate face. Medicii dau puține șanse româncei, care este în stare de inconștiență și alimentată artificial, se arată în publicația amintită anterior.

 

 

Politica