miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazare gratutită pentru copiii de la sate, în oraș

Un nou proiect legislativ depus recent de Deputatul Partidului Social Românesc (PSRO), Florentin Gust, poate aduce beneficii copiilor de la sate. Dacă proiectul va fi votat, elevii din satele unde nu există școli de meserii sau licee, ar beneficia de cazare gratuită la internatele unităților de învățământ la cursurile cărora vor participa.

“Proiectul pleacă de la următoarea realitate: în momentul defață, peste 50% din copiii din mediul rural nu mai pot să meargă la licee din cauza factorului financiar. Foarte mulți copii din mediul rural, din păcate, deși doresc să îți continue studiile gimnaziale nu mai pot, pentru că masa și cazarea la internatele din mediul urban sunt destul de scumpe. De aceea am gândit că trebuie venit în sprijinul lor cu un proiect, iar cei care doresc cu adevărat să meargă ăn mediul urban la un liceu sau la o școală profesională trebuei ajutați. De cele mai multe ori, în zonele rurale, nu mai există licee apropiate cum era întainte de 1989. principalul sprijin presupune din partea elevului rezultate bune la învățătură. Proiectul prevede sprijinul pentru orice elev care dorește să meargă în mediul urban, în același timp acest elev trebuie să nu aibă rentanțe și să aibă medii peste 7 pe timpul primirii acestui ajutor. E normal să îi condiționăm pentru că dacă primesc acesști bani ei nu ar mai putea să chiulescă și să facă absențe sau să aibe note mici”, a declarat Florentin Gust pentru Jurnalul Olteniei

Florentin Gust a afirmat că ideea i-a venit văzând ce se întâmplă în mediul rural și în școlile din România: "Acest proiect este doar un concept. Eu o să vin cu o completare pe legea educației, pentru că trebuie să încercăm să dăm șanse egale tuturor copiiilor, indiferent din ce zonă a României se află. Inpedimentul financiar nu trebuie să fie primordial pentru cei care vor să înveţe."

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, deputatul PSRO a vorbit și despre un nou proiect pe care vrea să îl depună, unul care îi vizează pe profesorii care predau în mediul rural și în urma căruia aceștia ar urma să primească mai mulți bani.

„În același timp, voi veni cu o completare pentru profesorii din mediul rural, pentru că, din păcate, foarte mulți profesori de bună calitate merg în mediul rural să îi învețe pe copii carte. Vorbim de egalitate de șanse, iar copiii trebuie să aibă șansa să învețe de la profesori foarte buni. Sunt profesori care se feresc să mai meargă în mediul rural pentru că, acolo, condițiile nu sunt cele mai bune”, a concluzionat Florentin Gust.

Dacă toate lucrurile merg așa cum trebuie, Florentin Gust spune că proiectul ar urma să fie implementat chiar din această toamnă, atunci când elevii din mediul rural care doresc să și continue studiile, să nu mai fie constrânşi de situația financiară precară a părinților. Totodată, proiectul prevede și faptul că, dacă unitățile de învățământ nu au internat, copiii ar urma să primească bani pentru chirie în cuantumul costului de la internat.

Politica