marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Schimbare de sex, gratis

Procedurile chirurgicale de schimbare de sex și tratamentele hormonale sunt gratuite în Argentina. Aceasta,  după aprobarea dată vineri de Ministerul Sănătății din această țară a unei soluții de punere în aplicare a Legii cu privire la identitatea de gen, informează AFP, citat de Agerpres.

"Acest lucru înseamnă că operațiile, dar și tratamentele hormonale care permit organismului să corespundă identității autopercepute fac parte din regimul de îngrijire obligatorie. Acestea vor fi acoperite de companiile mutuale, de spitale, de clinici publice și private", a declarat pentru AFP, Esteban Paulon de la federația argentiniană a persoanelor lesbiene, gay, bi și trans sexuale (FALGBT), potrivit sursei citate.

Legea cu privire la identitatea de gen a trecut în 2012 prin parlament, prevăzând crearea unei asemenea asigurări medicale, dar în absența reglementării, companiile mutuale și clinicile nu o respectau. Acum, cei care doresc să-și schimbe sexul nu vor avea nevoie de autorizație juridică sau administrativă, potrivit Infojus, o agenție a sistemului judiciar argentinian, citată de AFP.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intervențiile chirugicale totale sau parțiale includ printre altele mărirea bustului, mastectomia (îndepartarea sânilor), penectomia (îndepartarea penisului), vaginoplastia, vaginoctomia și instalarea de proteze peniene, mai arată Agerpres.

Argentina a aprobat în 2010 căsătoriile gay.

Politica