joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atenţie! Bonul pe bacşiş trebuie scos şi după 1 iunie

Impozitul pe bacşiş nu va fi eliminat de la 1 iunie, aşa cum estima, în urmă cu două săptămâni, ministrul Finanţelor, informează Europa FM, care arată că anularea birului, care a fost vehement contestat de patroni și angajați ai acestora, n-a primit deocamdată avizul Parlamentului.

Impozitarea bacşişului a intrat în vigoare la 1 mai. La numai două săptămâni, ministrul Teodorovici a ajuns, la concluzia că această taxă nu este aplicabilă în multe cazuri.

"Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale", a spus Teodorovici. La mijlocul lunii mai acesta anunţa că taxa ar putea fi eliminată de la 1 iunie. Se aşteaptă însă decizia Parlamentului:

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este făcut deja amendamentul privind scoaterea bacşişului în Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor, a fost aprobat. Ţine efectiv de ce are Parlamentul de definitivat, ca nivel de procedură, ca să fie trimis spre promulgare la Preşedinţie”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Pe de altă parte, Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta, în 23 iunie, sesizarea Avocatului Poporului în cazul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2015, care prevede, între altele, taxarea bacșișului și nereturnarea sumelor de bani constituite drept amendă, chiar și în cazul unei hotărâri judecătorești favorabile.

Politica