Atenţie! Bonul pe bacşiş trebuie scos şi după 1 iunie

Date:

Impozitul pe bacşiş nu va fi eliminat de la 1 iunie, aşa cum estima, în urmă cu două săptămâni, ministrul Finanţelor, informează Europa FM, care arată că anularea birului, care a fost vehement contestat de patroni și angajați ai acestora, n-a primit deocamdată avizul Parlamentului.

Impozitarea bacşişului a intrat în vigoare la 1 mai. La numai două săptămâni, ministrul Teodorovici a ajuns, la concluzia că această taxă nu este aplicabilă în multe cazuri.

"Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale", a spus Teodorovici. La mijlocul lunii mai acesta anunţa că taxa ar putea fi eliminată de la 1 iunie. Se aşteaptă însă decizia Parlamentului:

„Este făcut deja amendamentul privind scoaterea bacşişului în Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor, a fost aprobat. Ţine efectiv de ce are Parlamentul de definitivat, ca nivel de procedură, ca să fie trimis spre promulgare la Preşedinţie”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Pe de altă parte, Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta, în 23 iunie, sesizarea Avocatului Poporului în cazul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2015, care prevede, între altele, taxarea bacșișului și nereturnarea sumelor de bani constituite drept amendă, chiar și în cazul unei hotărâri judecătorești favorabile.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Drumul Oaselor, în reabilitare

DJ 676 E - Drumul Oaselor, așa cum îl...

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...