sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vunk colecționează vise

Trupa Vunk a încheiat luni seară, turneul Înconjurul lumii, la Craiova. După 23 orașe în care artiștii au poposit pentru a concerta în fața publicului, a venit și rândul craiovenilor să participe la concertul acustic Vunk. Evenimentul a coincis și cu aniversarea solistului formației, Cornel Ilie. Pe 25 mai, acesta și-a aniversat ziua de naștere alături de publicul craiovean în sala Filarmonicii Oltenia.

Publicul din sala Filarmonicii Oltenia alături de staff-ul formației Vunk au complotat și i-au făcut o surpriză artistului. Au avut pregătite foi albe și negre pe care erau trecute mesajul ”La Mulți Ani, Cornel”, iar când artistul nu se aștepta, publicul s-a ridicat în picioare ținând în brațe acele foi în care erau transmise urările cu ocazia aniversării.

A fost o seară de spectacol cu emoții, cu peripeții, iar concertul risca să nu mai aibă loc din cauza unor probleme tehnice. Problema a fost remediată, iar concertul a început cu oră și un sfert întârziere față de cum era programat. Dincolo de toate acestea, publicul a vibrat, a cântat alături de trupa Vunk și chiar l-au surprins pe Cornel, fiind un public prezent, care a reacționat la toate melodiile interpretate de Vunk.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Publicul din Craiova cred că a fost cel mai implicat, nu știu cât a fost emoția ultimului concert, pentru că știau că vine ultimul spectacol din acest turneu, nu știu cât face parte din pasiunea lor pentru spectacole. Nu am avut foarte multe concerte în Craiova, cred că vreo 6-7 la număr, dar de fiecare dată ne-au surprins.A fost una dintre serile în care nu ne așteptam ca publicul să fie peste toate celelalte orașe, nu neapărat la un loc, dar să fie mult mai prezenți decât în multe alte din celelalte orașe”, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, Cornel Ilie, solist trupa Vunk.

6000 de vise colectate de trupa Vunk

Publicul de la concertul Vunk a primit din partea organizatorilor cărți poștale în care fiecare persoană trebuia să completeze care este visul ei. Cornel ne vorbește despre cum a pornit această inițiativă și care este scopul ei.

”Este vorba despre o colecție de vise pe care am venit să o strângem de la începutul turneului, mergând prin 24 orașe, inițial era vorba despre 18 orașe, după care am prelungit turneul în urma succesului pe care l-am avut în celelalte orașe, am prelungit cu încă șase orașe. Am strâns peste 6000 de vise, am vrut să facem cea mai mare colecție de vise din țară, să vedem cum gândește fiecare zonă, oraș, în funcție de vârstă, sex, de statut, atât cât puteam afla din acele cărți postale de informație pe care le-au completat.Am vrut să-I provocăm să se gândească la ei înșiși pentru că așa cum am spus și la discursul dinaintea spectacolului, când îi îndemnam să completeze acele cărți poștale este vorba despre a arăta un impuls oamenilor de a se gândi la visele lor, de a conștientiza mai întâi, prima dată prin a le scrie. Apoi, urmează să se gândească la ei mult mai mult decât au făcut-o până atunci”, a declarat Cornel.

În discursul inițial, când solistul trupei a ieșit în fața publicului de la Craiova să anunțe întârzierea spectacoluluil, acesta a mai precizat:

„Ceea ce completați acolo poate o să vă ducă mai aproape de împlinirea unui vis, poate nu mai aveți curaj să visați, nu mai sunteți conștienți și noi nu facem decât să vă propunem să vă gândiți la visele voastre. Nu promitem că împlinim nici un vis, nu cred că stă în puterea noastră promitem doar să vă inspirăm”.

”Visul meu profesional este să scriu un musical”

Cornel a mărturisit că pe plan profesional, își dorește să scrie un musical.

“Eu am multe vise, visul din această seară a fost să se țină acest concert și să înceapă cât mai repede și după care să se termine cât mai târziu. Curentul s-a luat în timpul probelor, dar cei de la tehnic au fost pe fază și au reușit să facă acest concert chiar dacă a început cu o întârziere de o oră, ceea ce până acum în acest turneu nu s-a mai întâmplat. A căzut instalația electrică, s-a ars instalația a trebuit să aducem un generator electric din oraș, ca să putem ține concertul. Altfel, nu putea avea loc acest ultim concert. Visul meu profesional este să scriu un musical”, a precizat Cornel Ilie.

 

Vunk alături de Cotabiță

Un alt moment emoționant al serii l-a constituit dedicația muzicală pe care trupa Vunk a făcut-o pentru Gabriel Cotabiță. I-au dedicat melodia ”Fiecare”. În timp ce cânta această piesă, lui Cornel i-au dat lacrimile.

”Nu am spus până acum nici public, nu am vorbit nici între noi, dar următorul cântec o să-l cântăm pentru un prieten foarte bun, un prieten cu care am cântat, am lucrat. Prima dată când am colaborat, am cântat chiar piesa Înconjurul lumii, acum vreo patru ani, ne-a sprijinit prin numele său, girând cumva prin notorietatea lui, ceea ce facem noi. Suntem în orașul în care s-a născut Gabriel Cotabiță, chiar dacă el acum tace, noi îl auzim, vorbim cumva cu el, comunicăm într-un alt limbaj, îl auzim de acolo de unde este acum și încearcă să se ridice în picioare. Așa cum spune și această piesă, acum cântăm special pentru el, chiar dacă suntem la o distanță mare de locul în care se află acum corpul lui, sufletul lui sunt sigur că plutește undeva unde lumea se gândește la el. Vă rog foarte mult să vă gândiți frumos la acest om pentru că este un suflet și are o minte incredibilă și are o cultură senzațională”, Cornel Ilie.

Invitate în concertul Vunk au fost două artiste debutante, Alexandra Ușurelu și Alexandra Crișan. Acestea au interpretat și melodii proprii, dar au avut câte o melodie în duet și cu Cornel.

”Cu Alexandra Ușurelu am început colaborarea în 2011 când am ascultat-o la un concert și i-am propus să cântăm împreună piesa ”Nopțile trec, doar visele rămân”. Pentru prima dată într-un concert de-al nostru, astăzi (nr.luni) la Craiova, am cântat piesa ”Baladă pentru o minune”. Pe Alexandra Crișan am descoperit-o uitându-mă la televizor acum câteva luni, la X Factor. De când am văzut-o în preselecții, mi-a plăcut foarte mult, am așteptat să se termine concursul ca să o pot suna, să o invit în turneul nostru și să-i propun o piesă pe care să o cânte ea. A cântat piesa ”Minte-mă frumos” și o să fie primul ei single ca artist. Piesa este scrisă de mine, dar o cântă singură”, a mai adăugat Cornel.

 

Politica