joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premieră la Craiova: Iluzii, de Ivan Vyryrpaev

Iluzii, de Ivan Vyryrpaev, un spectacol pus în scenă de regizorul Bobi Pricop, va avea premiera vineri, 29 mai, de la ora 19, la Sala Atelier a TNC. Regizorul și echipa sa, actorii Ioana Manciu, Romanița Ionescu, Vlad Udrescu, Cătălin Băicuș, Orlando Buda (violoncel), scenografa Andreea Simona Negrilă, vă propun un spectacol surprinzător, enigmatic, emoționant. Avanpremiera va avea loc joi, ora 19.

Bobi Pricop, al cărui spectacol „Profu’ de religie” a fost premiat în 2014 la Bienala de teatru de la Wiesbaden și va participa în curând (10 mai) la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad, a ales o distribuție din care fac parte Ioana Manciu, Romanița Ionescu, Vlad Udrescu, Cătălin Băicuș. La violoncel, Orlando Buda (Liceul de Artă Marin Sorescu).

Autorul, Ivan Vyrypaev, născut la Irkutsk (1974) este unul dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși, fondator al unor companii independente de teatru:

 
"Traversăm o perioadă de imitare a perceperii artei, se schimbă percepţia asupra artei vizibile. Pentru arta în spaţiul postmodernist criteriile au dispărut. Singura formă a comunicării în prezent este însuşi modul de comunicare. Regizorul contemporan este cel care reuneşte formele noi, avem şansa de a ajunge la un nou fel de artă. Noua generaţie de creatori foloseşte ecranele, arta video etc. Arta conceptuală nu dă naştere unui dialog, nu mai există un dialog adevărat între personaj şi spectator. Însă dacă fac ceva pregnant, asta se transmite sălii, opera de artă a trecut în sală. Tot ce creez eu e numai în spectatori. Calitatea spectatorului decide calitatea spectacolului."

Politica