sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zilele Craiovei, mai nationale decât în alti ani

Editia a 19-a a Zilelor Craiovei se va desfasura între 1-7 iunie. În afara evenimentelor culturale si muzicale zilnice, în weekend vor fi concerte în centrul orasului, pâna în acest moment fiind cunoscute doar doua nume sonore: Horia Brenciu, care va concerta vineri si Loredana – duminica.

Purtatorul de cuvânt al Primariei Craiova, Ionut Pîrvulescu, a recunoscut ca abia vineri se va sti exact programul complet, momentan fiind unul provizoriu.

“Programul de la Zilele Craiovei nu este batut în cuie momentan. Probabil vineri se va sti cu exactitate. Vor fi mult mai multe trupe care vor concerta în afara de Horia Brenciu si de la Loredana. Vor fi cel putin zece. În acest an mai mult ca sigur nu va fi niciun artist din strainatate. Ca si în anii precedenti nu vom cheltui niciun ban din bugetul Primariei, toate fondurile fiind din sponsorizari. Va fi o editie mai nationala fata de alti ani, nu va fi atât de comerciala”, a declarat Ionut Pîrvulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritatile locale au pregatit si pentru acest an titluri de cetateni de onore ai Craiovei pentru personalitati ale vietii publice. În 2015, titlul va fi acordat pentru actrita Natasa RAAB, scriitoarea Ileana Vulpescu si profesorul Alexandru Mironov.

În zilele de sarbatoare ale orasului, craiovenii vor fi invitati la o serie de simpozioane, expozitii de arta, spectacole de teatru, ateliere de scrapbooking, muzica folk, country si pop-rock, concerte de muzica populara, dar si usoara. O multitudine de evenimente vor fi organizate si pentru cei mai mici locuitori ai orasului, mai ales ca pe 1 Iunie este Ziua Copilului.

Special pentru studenti va fi organizat Festivalul National ROCKOMOTIVA – editia a I-a . Festivalul de rock va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor.

Politica