miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chiulul taie alocaţia

Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj a decis diminuarea sau suspendarea pentru o perioadă de trei luni a alocaţiilor de susţinere pentru 500 de elevi, din cauza absenţelor înregistrate la şcoală.

Directorul AJPS Gorj, Viorica Roşianu, a declarat că din totalul de 2.021 de elevi care figurează în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj cu absenţe nemotivate, 478 au depăşit numărul de absenţe permise în cazul acordării alocaţiei de susţinere.

"În judeţul Gorj, un număr de 4.994 de familii beneficiază de alocaţii de susţinere, numărul copiilor care fac parte din aceste familii fiind de 8.454. Dintre aceştia, la 273 li s-a diminuat cuantumul alocaţiei cu 20% din cauza acumulării unui număr de absenţe cuprins între 10 şi 19, alţi 10 elevi vor primi alocaţia diminuată cu 50% din cauză că au înregistrat 20 de absenţe, iar în cazul a altor 195 elevi alocaţia a fost suspendată, aceştia având peste 20 de absenţe nemotivate. În total, la nivel judeţean peste două mii de elevi figurează cu absenţe nemotivate", a spus Viorica Roşianu, potrivit AGERPRES.
Şefa AJPS Gorj a mai afirmat că aceste sancţiuni sunt menite să reducă absenteismului şcolar, dar şi să responsabilizeze familiile care au copii ce lipsesc de la cursuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica