vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atenţie liceeni!

Ministerul Educaţiei a trimis către inspectoratele şcolare taxele ce se impun pentru a fi plătite de cei care susţin pentru a treia oară examenul de bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a precizat pe site-ul instituţiei care este cuantumul taxelor ce trebuie achitate pentru susţinerea examenelor de finalizare a studiilor, seriile anterioare. Absolvenţii învăţământului preuniversitar de stat şi particular se pot înscrie şi pot susţine examenele de finalizare a studiilor, în sesiunile anului şcolar 2014 – 2015, conform reglementărilor Ministerului Educaţiei şi Cercetarii Ştiintifice privind organizarea şi desfăşurarea acestor examene.

Examenul de BAC pentru a treia oară, aduce costuri

Candidatii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, făra taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe. Astfel că, pentru candidaţii din promotiile anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalaureat şi care se prezintă la toate probele examenului de bacalaureat achită suma de 240 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stabilirea sumei de plată pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

O probă la BAC, poate fi echivalată

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi, în conformitate cu prevederile metodologiei de bacalaureat. Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către MECTS au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au

obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă. Lista concursurilor/olimpiadelor şcolare internaţionale recunoscute de către MECTS se publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului până la începerea sesiunii speciale de bacalaureat.

Recunoaşterea/echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective, în urma solicitării scrise a candidatului şi a prezentării dovezilor privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada internaţională. Documentele menţionate se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Start înscrieri, BAC 2015

Începând de astăzi, 25 mai, se dă şi startul înscrierilor la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Înscrierile se desfăşoară până pe 29 mai când are loc şi Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a, urmând ca pe 8 iunie să înceapă probele orale ale examenului de bacalaureat.

Şi examenele de certificare a calificării profesionale costă după două sesiuni

Absolvenţii învăţământului liceal, filierele vocaţională şi tehnologică, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de certificare a calificării şi care se prezintă la examen, achită o taxă de 50 lei.

În cazul celorlalte examene de certificare a calificării profesionale/de atestare a competenţelor profesionale taxele de examen se stabilesc, după caz, de inspectoratul şcolar sau la nivelul centrului de examen, în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare.

Politica