vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Andreea Munteanu, cetăţean de onoare la Târgu Jiu

Gorjeanca Andreea Munteanu, cea care a cucerit medalia de aur, la bârnă, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier (Franţa), cu o notă de 14,366, a primit, joi, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu, în cadrul unei şedinţe festive ce a avut loc în Sala Maură a Primăriei. Gimnasta a primit din partea primăriei şi 10.000 lei. 

Mai mult, primarul Florin Cârciumaru a declarat că municipalitatea are în plan ca anul viitor, după modernizare, Sala Sporturilor din oraş să poarte numele gimnastei.

"În primul rând ţin să îi mulţumesc acestui minunat copil că a acceptat să devină cetăţean de onoare al municipiului nostru. Cu ani în urmă, Consiliul Local a mai făcut un gest asemănător şi a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Florin Mergea şi nu a greşit cu nimic pentru că timpul a demonstrat acest lucru, Mergea evoluând în acea vreme la juniori, alături de Horia Tecău, şi au câştigat turneul de la Wimbledon. Am considerat că pentru oraşul Târgu Jiu este o onoare să acorde un titlu de cetăţean de onoare pentru un asemenea rezultat, mai ales am considerat onorabil pentru noi ca prin demersurile pe care le facem să acordăm acest titlu domnişoarei Munteanu şi ţin să o felicit atât în nume personal, cât şi în numele tuturor cetăţenilor, să felicit părinţii, în mod special bunicii, deoarece sunt sigur că au avut un cuvânt de spus la formarea Andreei, domnului primar din Bustuchin, pentru grija pe care i-a purtat-o şi i-o poartă în continuare Andreei. Îi urez succes şi multă sănătate şi în 2016 vreau să obligi acest oraş să dea numele tău viitoarei săli de sport", a afirmat edilul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andreea Munteanu a venit la primărie împreună cu familia. Gimnasta s-a arătat emoţionată de recunoştinţa acordată: 

"Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, comunei Bustuchin, municipiului Târgu Jiu, mă simt onorată pentru că am primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului. La concursuri întotdeauna am emoţii, nu mă aşteptam să devin cetăţean de onoare, nu m-am gândit nicio clipă la asta şi mă bucur foarte mult că am primit acest titlu. Mă pregătesc pentru competiţiile din vară, în toamnă sunt mondialele la Glasgow, anul viitor este olimpiada, cea mai importantă, sunt şanse că câştig şi aurul, atât timp cât munceşti şi îţi doreşti acest lucru. Este multă muncă, dar este şi frumos şi merită", a spus Andreea Munteanu. 

Gorjeanca din comuna Bustuchin a adus prima medalie delegaţiei noastre la Montpellier, acesta fiind, totodată, al 12-lea titlu european la bârnă pentru România, cele mai multe fiind câştigate de Cătălina Ponor (4).
Andreea Munteanu, campioană continentală anul trecut cu echipa la Sofia, în primul an de seniorat, le-a devansat în clasamentul final pe britanica Rebecca Downie, 14,300, şi pe Claire Martin, reprezentanta gazdelor, 14,200. Într-o finală cu mai multe ratări, Andreea Munteanu (care va împlini 17 ani pe 29 mai) a obţinut 6,100 la dificultate şi 8,266 la execuţie. Românca luase aurul la bârnă, anul acesta, la etapa de Cupă Mondială de la Cottbus.

“Mi-am dorit acest lucru, dar nu am crezut decât atunci când am primit medalia de aur că această dorinţă s-a îndeplinit. Parcă nici acum nu-mi vine să cred că am câştigat. Mi-aş fi dorit să fac un exerciţiu mai bun, pentru că nu a fost foarte bun. A fost îndeajuns cât să câştig şi mă simt foarte bine. Nimic nu se obţine uşor, iar faptul că am reuşit să duc mai departe această ştafetă a succeselor mă face să mă gândesc la multe şi la mult pentru viitor. Unul pe care îl vreau cât mai medaliat”, a declarat Andreea Munteanu după ce a primit medalia de aur. 

Două noi stele pe Aleea Nemuritorilor Gorjeni 

Tot joi, autorităţile locale au dezvelit, pe Aleea Nemuritorilor Gorjeni din municipiul Târgu Jiu, două noi stele. Acestea sunt închinate astronomului Victor Daimaca şi primului proprietar de teatru din oraş, Francisc Milescu. Evenimentul face parte din programul manifestărilor dedicate Zilelor Oraşului Târgu Jiu, care se desfăşoară în perioada 16-24 mai. 

"Este un eveniment deosebit pentru că pe Aleea Nemuritorilor Gorjeni se dezvelesc încă două stele închinate unor personalităţi remarcabile, care servesc drept modele şi pentru generaţia prezentă şi pentru generaţiile viitoare. Este vorba de Victor Daimaca, astronom, datorită căruia Târgu Jiul şi Gorjul sunt înscrise în istoria astronomiei mondiale, şi de avocatul Francisc Milescu, fără îndoială una din marile personalităţi ale sfârşitului de secol XIX, a fost preşedinte de tribunal în Târgu Jiu, a fost primar al Târgu Jiului, a fost cel care a cheltuit din buzunarul propriu şi a ridicat o sală de teatru", a declarat directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, Ion Cepoi. 

Heliportul SMURD, din nou blocat

Nu toate acţiunile municipalităţii derulate de Zilele Oraşului sunt de lăudat. Heliportul, care a costat peste 600.000 lei a fost ocupat din nou, cu tarabele de mici şi bere. Astfel că, elicopterul SMURD a fost din nou nevoit să aterizeze pe stadionul din Târgu Jiu  pentru a prelua un pacient, arată pandurul.ro
Luni, elicopeterul a aterizat pe terenul de antrenament de pe stadion pentru a prelua un tânăr de 27 de ani care a căzut de la o înălţime de cinci metri, de pe acoperişul fostei ferme Avicola din Târgu Jiu.

Politica