vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Artistul în timpul său”-un proiect de Nicolae Coande

Poetul Nicolae Coande, secretarul literar al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, a lansat proiectul "Artistul în timpul său", destinat artiştilor craioveni. În acest sens, poetul va organiza întâlniri lunare cu artişti din Craiova.

"Proiectul îşi propune să contribuie la cunoaşterea artiştilor din Craiova, cu tot ceea ce înseamnă munca şi opera acestora, fie că sunt scriitori, regizori, artişti plastici, poeţi sau organizatori ai unor evenimente culturale. Întâlnirile de acest gen vor avea loc lunar la Biblioteca Franceză 'Omnia' din Craiova", a declarat Nicolae Coande pentru AGERPRES.

Film în premieră absolută, prezentat după 25 ani de la documentare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primul invitat în cadrul acestui proiect va fi regizorul Bogdan-Cristian Drăgan, care va prezenta, vineri, de la ora 14,00, un film în premieră absolută, primul film realizat cu regele Mihai I la Versoix, în anul 1990.
"Intitulat "Regele meu, revoluţia mea", filmul este un interviu acordat de regele Mihai.  Filmul a fost intenţionat lăsat needitat, deoarece realizatorii au dorit să nu-i ştirbească valoarea emoţională de document. Realizatorii sunt studenţii Academiei de Teatru şi Film, participanţi la Festivalul de film documentar de la Nyon: Bogdan-Cristian Drăgan, Cornel Mihalache, Matei Firică, Viorel Sergovici jr.", a mai afirmat Coande.

Publicul prezent va putea viziona şi filmul 'Los olvidados' ('Cei uitaţi'), scenariul şi regia Bogdan-Cristian Drăgan, film prezentat în anul 1990 la Festivalul de Film documentar de la Nyon (Elveţia) şi care a câştigat Premiul pentru scenariu la Festivalul Dakino, Bucureşti.
 

 

Politica