vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recital, muzică clasică – Dana Borşan

Filarmonica Oltenia pregăteşte miercuri,13 mai, de la ora 19.00 un recital al solistei Dana Borşan. Solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Dana Borşan a susţinut
concerte şi recitaluri în Cehia, Germania, Italia, Franţa, Spania, Anglia, China, Irlanda, Franţa, Norvegia. Este prezentă în fiecare stagiune şi pe scenele filarmonicilor din ţară. A apărut în peste 900 de concerte şi recitaluri, propunând de fiecare dată programe interesante, adevărate provocări pentru orice pianist. Publicul o va asculta de această dată, la Filarmonica „Oltenia”, într-un recital cu un repertoriu ce aparţine exclusiv clasicismului muzical şi este construit în jurul a trei compozitori arhicunoscuţi: Mozart, Beethoven şi Haydn.
“Interpretă fascinantă, cu o putere de expresie deosebită, artistă de o desăvârşită muzicalitate, Dana Borşan şi-a câştigat un loc binemeritat în elita pianisticii româneşti. Este de 35 de ani, pe afişele tuturor filarmonicilor din România şi în programe de concert din străinătate. Din anul 2000 solistă concertistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Dana Borşan a încheiat în 2006 un proiect deosebit – Integrala Concertelor pentru pian şi orchestră de W. A. Mozart, eveniment în premieră în viaţa muzicală românească, concretizat în concerte susţinute alături de Orchestra de Cameră Radio şi o serie de 8 CD-uri editate de
Casa Radio. Un alt proiect realizat este Integrala Sonatelor pentru vioară
şi pian de W. A. Mozart, realizat împreună cu violonistul Alexandru
Tomescu (recitaluri  deosebit de bine primite de public şi de presă).
Artista a fost distinsă cu Premiile Uniunii Criticilor Muzicali (1991 şi
2006) şi Premiul revistei “Actualitatea muzicală” (1998)”, a transmis Ramona Bădescu, purtătoare de cuvânt a Filarmonicii Oltenia.
 

Muzicienii se prezintă – Sala ”Filip Lazăr”

Un alt eveniment al filarmonicii este colocviul ”Muzicienii se
prezintă” ce are loc, joi, 14 mai 2015, ora 19:00. Invitaţi sunt dirijorul I. Ionescu Galaţi, numit " omul-orchestra" şi "dirijorul pictor " de către critica de specialitate şi violonistul Gabriel Niţă, solist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”Oltenia”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica