sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectul de 1 milion de membri UNPR – praf în ochii simpatizanților

UNPR nu a semnat încă protocolul de colaborare cu PSD, a afirmat, sâmbătă, la Craiova, președintele UNPR, Gabriel Oprea. Desigur, este vorba de o înțelegere în temeiul căreia membrii marcanți ai UNPR vor candida pe listele PSD, și nu pe liste proprii, ca un partid adevărat. Deși se vorbește despre existența acestui protocol de mai multe zile, iar reprezentanții PSD și UNPR au lăsat să se înțeleagă până acum că un astfel de protocol a fost parafat, șeful UNPR, întrebat dacă acest protocol va rămâne în vigoare și după eventuala cădere a guvernului Ponta până la alegerile locale din 2016, condiții în care UNPR pierde principalul scop declarat al existenței sale, acela de a participa la ”echilibrul bunei guvernări”, a răspuns că, de fapt, nu s-a semnat nimic. ”Nu am semnat încă nimic cu PSD!”, a afirmat Gabriel Oprea, care a adăugat că mai sunt la mijloc negocieri dar că, după ce înțelegerea va fi oficială, UNPR va merge înainte conform clauzelor, ”orice ar fi”. Adică și în opoziție. Aceasta ar fi esența declarațiilor de presă gestionate militărește de Oprea, sâmbătă, la Craiova.

 

Țintă electorală, dar fără scor

 

Nu că și acest subiect ar fi fost de mare interes, pentru că, despre UNPR, pe aici, pe la Craiova, oricum nu citește nimeni mai nimic, cu excepția celor câteva informații din culise publicate de nouapresa.ro, vizând diverse momente din viața partidului-lipitoare: numirea unui viceprimar, intenția unor lideri de a ajunge în diverse funcții, conflicte plecând tocmai de la imposibilitatea uneperiștilor de a candida ca orice politician ș.a.m.d.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lumea știe că UNPR nu este decât o extensie a PSD, care funcționează pe principiul obedienței față de simbiotul-mamă și în care au de câștigat doar câțiva șefi. Însă, în contextul promovării proiectului ”de 1 milion de membri”, prezentat sâmbătă de Oprea la Craiova, eligibil ca finalitate pentru noiembrie 2016, nu poate fi trecută cu vederea atitudinea conducerii UNPR față de reprezentanții partidului, care ar vrea să candideze, cu sau fără potențial electoral deja existent. ”În plan local scopul este, că tot se spune că Doljul este un județ roșu, ca și în 2016 să fie tot roșu, dar roșul UNPR”, a spus deputatul UNPR Eugen Nicolicea. Noi spunem că un astfel de scop nu va fi niciodată atins atâta vreme cât respectivul partid nu dorește o identitate politică proprie, validă doar grație unui scor electoral rezonabil sub sigla UNPR.

 

La Dolj, gard vopsit…

 

Despre organizația UNPR de la Dolj, șefii de partid au spus că este una dintre cele mai puternice din țară. Acuma, nu prea ar fi nici de mirare, în opinia noastră, având în vedere că n-am auzit de vreo organizație județeană UNPR care să dea pe spate vreun județ sau vreun mare municipiu… Practic, în Dolj, singurul câștig notabil al UNPR este numirea sau, mai corect, acceptarea lui Mihail Genoiu pentru mandatul de viceprimar al Craiovei. Ceea ce nu e puțin lucru, având în vedere cine este primarul din Bănie: Lia Olguța Vasilescu. În rest, ce să spunem… Că majoritatea consilierilor locali municipali din Craiova ai UNPR au optat, pe ordonanța migrației, pentru ”independență”? Că singurul politician la nivel de județ al UNPR care a trecut prin focul unor alegeri în nume propriu, Dan Păloiu, candidat la președinția Consiliului Județean Dolj, a fost exclus din partid în timp ce era consilier județean în funcție tocmai pentru o opinie separată vizavi de identitatea partidului, pe care Păloiu o întrevedea doar asociată cu posibilitatea de exprimare politică liberă, de sine-stătătoare? Despre adunările de foști milițieni concentrați ad-hoc când venea vorba de decizii vizând anumite interese ale conducerii, reprobabil statutare? Că majoritatea posturilor promise de PSD în baza trecutelor protocoale sunt funcții inaccesibile, pentru că sunt deja ocupate de oameni care nu pot fi destituiți? Dacă asta înseamnă una dintre cele mai puternice organizații ale unui partid care se vrea a treia forță politică din România, ne scuzați…

 

sursa foto: evz.ro

Politica