joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Merkel și Putin în dezacord

Cei doi lideri politici au susținut o conferință de presă comună după întrevederea de la Kremlin în care unei conferințe de presă în care au discutat și despre pactul Ribbentrop-Molotov. Conferința a avut loc a doua zi după ceremoniile grandioase desfășurate la Moscova pentru marcarea a 70 de ani de la victoria Armatei Roșii asupra Germaniei naziste, după cum relatează AFP.

'Uniunea Sovietică a făcut imense eforturi pentru a crea condițiile favorabile unei rezistențe colective la nazismul în Germania (…), pentru a forma un bloc antifascist în Europa. Dar toate aceste eforturi nu au avut succes', a declarat Putin.

'Când a realizat că a fost lăsată singură în fața Germaniei lui Hitler, URSS a luat măsuri pentru a evita o confruntare directă, și a fost semnat pactul Molotov-Ribbentrop', a continuat președintele rus. 'Acest pact avea sens din punct de vedere al garanțiilor de securitate pentru Uniunea Sovietică', a adăugat el, răspunzând astfel la o întrebare a jurnaliștilor legată de recentele declarații ale ministrului rus al culturii, Vladimir Medinski, care a calificat pactul Molotov-Ribbentrop drept un triumf al diplomației lui Stalin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

'Este greu de înțeles pactul Molotov-Ribbentrop, dacă nu luăm în considerare clauza adițională secretă', care prevedea împărțirea Poloniei și anexarea țărilor baltice, a reacționat Angela Merkel. 'Din acest punct de vedere, eu cred că nu a fost corect, ceea ce s-a făcut a fost ilegitim', a adăugat cancelarul german, potrivit AFP.

Potrivit Agrpres.ro, președintele rus a justificat și în trecut pactul germano-sovietic din 1939 și a calificat prăbușirea URSS drept 'cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea'.

 

Politica