joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

200 de mineri de la cariera Husnicioara rămân fără pâine

Un număr de 200 de mineri din cariera Husnicioara-Mehedinţi rămân fără locurile de muncă. De un astfel de necaz vor avea parte şi alţi salariaţi mehedinţeni de la alte societăţi. Peste 300 de angajaţi din minerit, energie şi pază vor fi disponibilizaţi în lunile mai şi iunie după ce trei companii de stat, dar şi o societate de protecţie şi pază au anunţat disponibilizări colective la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi. Potrivit directorului AJOFM Mehedinţi, Ioan Suru, cele mai multe persoane care îşi vor pierde locul de muncă provin din minerit.

Astfel, Complexul Energetic Oltenia a anunţat că disponibilizează 2.130 de persoane, 198 dintre acestea fiind din Mehedinţi. Alte disponibilizări provin de la Hidroserv S.A, Sucursala Porţile de Fier, Hidroelectrica, dar şi de la o firmă specializată în protecţie şi pază.

„Societatea de servicii hidroenergetice Hidroserv SA, sucursala Porţile de Fier intenţionează să disponibilizeze un număr de 105 persoane în perioada mai-iunie 2015. Cu domiciliul în Mehedinţi nu sunt decât 72 de persoane, restul sunt din Caraş- Severin şi din Gorj. Hidroelectrica SA intenţioneză să disponibilizeze 16 persoane în perioada mai-iunie 2015, din Mehedinţi sunt numai două persoane. S.C. Guardian Group disponibilizezază 30 de persoane. Aici este legat de un contract pe care îl are cu o societate, care expiră. Dacă nu câştigă licitaţia să prelungească contractul aceste persoane vor intra în şomaj. Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 2.130 de persoane, din Mehedinţi se vor disponibiliza 198 de persoane.”, a declarat Ioan Suru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea AJOFM a mai anunţat că în urma bursei generale a locurilor de muncă organizată la sfârşitul lunii aprilie, peste 200 de persoane aflate în şomaj ar putea reveni în câmpul muncii. La sfârşitul lunii aprilie în evidenţele AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi 11.389 de şomeri, cu o rată a şomajului de 9.68%.

Politica