sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei românce atacă Roma

Simona Halep, cap de serie numărul 2, va evolua direct în turul doi la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, urmând ca în runda secundă să întâlnească învingătoarea din meciul dintre americancele Varvara Lepchenko şi Alison Riske. Halep a jucat de două ori cu Lepchenko, numărul 30 WTA, românca impunându-se de fiecare dată, în 2014 la Australian Open, scor 4-6, 6-0, 6-1, şi în acest an la Indian Wells, scor 6-1, 3-6, 6-1. Cu Alison Riske, locul 45 WTA, Halep nu s-a mai întâlnit până în prezent.

Turneul de la Roma va fi unul solicitant pentru a doua jucătoare a lumii, din două motive: Simona duce o luptă pentru a se debloca mental după două înfrângeri consecutive (în semifinale la Stuttgart şi în primul tur la Madrid), iar tabloul tras la sorţi este cel mai dificil posibil. După una dintre cele două americance, în turul al treilea ar putea da peste iberica Muguruza, iar în sferturile de finală – peste Makarova. În penultimul act ar putea fi din nou un adversar de calibru: Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA), Eugenie Bouchard (Canada, 6 WTA), Carla Suarez Navarro (Spania, 12 WTA) sau Jelena Jankovic (Serbia, 18 WTA), iar în finală, cele mai posibile adversare sunt liderul WTA, Serena Williams, şi rusoaica Maria Şarapova. Anul trecut, Halep a fost nevoită să se retragă din optimile de finală, din cauza unei accidentări.

La Roma va evolua, pe tabloul principal, şi Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, care va juca în primul tur cu o sportivă venită din calificări. De acolo va veni şi Alexandra Dulgheru, care a trecut de cele două tururi preliminare şi a ajus pe tabloul principal, astăzi urmând să afle cu cine va juca. 
Ultima româncă aflată la un pas să ajungă în primul tur al turneului de la Roma, Monica Niculescu, a pierdut ieri în faţa sârboaicei Bojana Jovanovski, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica