joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se apropie taifunul în FIlipine

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate în timp ce taifunul Noul a crescut în intensitate și se apropie de Filipine, unde autoritățile locale au avertizat duminică împotriva riscurilor de inundații, alunecări de teren și valuri uriașe, relatează AFP și DPA.

 

Taifunul, clasat în categoria 4, este însoțit de vânt cu o intensitate de până la 185 km/h și de rafale de până la 220 km/h, îndreptându-se spre coasta de nord-est a arhipelagului filipinez, potrivit Biroului de meteorologie.

Peste 1.200 de persoane au fost evacuate din zone de coastă ale provinciei Isabela. 'În unele regiuni ar putea avea loc alunecări de teren, în altele inundații bruște. Regiuni de coastă pot fi lovite de valuri de până la 1,5 metri înălțime', a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului național pentru gestionarea catastrofelor, Mina Marasigan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În paralel, sute de persoane care trăiesc într-un cătun de la poalele vulcanului Bulusan, în sudul insulei Luzon, au fost de asemenea evacuate ca urmare a riscului producerii de alunecări de teren.

 

Sursa ştire: Agerpres

Sursa foto:  Stringer / Arhiva XINHUA

Politica