miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE: Ursul de la Stoina, văzut la biserică

Ursul, care în noaptea de miercuri spre joi a ucis mai multe animale din trei gospodării din satele Ciorari şi Stoiniţa din comuna gorjeană Stoina, a atacat din nou.

Noaptea trecută a intrat într-o gospodărie din Căpreni și  a rănit mai mulți porci. Mai mult, ursul a fost văzut la biserica din sat, încercând să forțeze gardul.

"Azi-noapte pe la ora 23.00, cineva a sunat la 112 anunţând că a văzut ursul la biserica din satul Căpreni, încercând să forţeze gardul. A rănit nişte porci într-o gospodărie", a declarat viceprimarul comunei Căpreni, Gelu Ion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, Niculae Tonca, a declarat pentru AGERPRES că în comuna Stoina a fost formată o comisie pentru a se decide ce măsuri vor fi luate.

"S-au făcut demersurile la ITRSV Râmnicu Vâcea, s-a făcut notificare şi solicitare la Ministerul Mediului şi se aşteaptă un răspuns, să vedem ce se va hotărî. Se ştie aria unde stă ursul, iar dacă se va dispune împuşcarea lui, operaţiunea se va face cu personalul angajat şi cu muniţie şi armament specific", a afirmat Tonca, pentru sursa citată, adăugând că cel mai probabil animalul a venit din zona judeţului Vâlcea, deoarece în Gorj nu mai trăiesc exemplare.


Trei gospodării din satele Ciorari şi Stoiniţa din comuna gorjeană Stoina au fost atacate de un urs în noaptea de miercuri spre joi. Ursul a făcut ravagii, ucigând mai multe animale.

"Azi-dimineaţă (joi dimineaţă n.r.) am primit trei sesizări de la cetăţenii din două sate că, în jurul orei 23.00, ursul le-a atacat gospodăriile. A mâncat o capră în satul Stoiniţa, iar la Ciorari a mâncat trei purcei şi a ucis scroafa, iar altă scroafă a fost rănită. Medicul veterinar a intervenit, dar nu se ştie dacă o mai poate salva. Am anunţat poliţia şi pe cei de la fondul de vânătoare. Mâine (vineri n.r.) o să constituim o comisie şi îi aşteptăm pe vânători", a precizat, pentru AGERPRES, primarul comunei, Maria Buşe.

O maşină cu portavoce circulă prin localităţi, iar locuitorii sunt avertizaţi să nu-şi lase animalele libere şi nesupravegheate şi să ia măsuri de precauţie.

Politica