miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pedeapsa cu închisoarea pentru neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă este neconstituțională

Pedeapsa cu închisoare de la un an la șase ani pentru reținerea și nevărsarea, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă este neconstituțională, dupa cum a stabilit joi Curtea Constituțională a României (CCR), arată avocatnet.ro.

Curtea a constatat ca legea nu definește notiunea de "impozite sau contributii cu reținere la sursă", astfel că norma care incriminează infracțiunea de evaziune fiscală prevazuta de art. 6 din Legea nr. 241/2005 nu întrunește condițiile de claritate, previzibilitate și accesibilitate, încălcând prevederile constituționale cuprinse în art.1 alin.(5) care consacră principiul legalității.

Odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial, articolul cu pricina va fi suspendat timp de 45 de zile. Dacă în această perioadă Executivul nu va pune în acord prevederile neconstituționale cu dispozițiile Constituției, efectele juridice ale acestora vor înceta definitiv, după expirarea celor 45 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica