vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tuberculoza loveşte din nou elevii olteni

Tuberculoza pare să-i urmărească pe elevii olteni. După ce luna trecută s-a confirmat că o elevă din clasa a XII-a a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina este purtătoarea bacilului Koch, (n.r.- bacilul tuberculozei, numit Mycobacterium tuberculosis sau bacilul Koch, după numele celui care l-a descoperit).boala a lovit din nou, acum alţi trei elevi, din Caracal au fost diagnosticaţi cu TBC. Ei sunt elevi ai Colegiului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal şi au vârste între 16 şi 18 ani, Cei trei elevi, două fete şi un băiat au primit tratament medical la Spitalul din Caracal. S-a făcut o anchetă pentru a se verifica dacă şi alte persoane au luat această boală, iar rezultatul cercetării a fost negativ. Nu a mai fost depistată nicio altă persoană bolnavă. Coordonatorul tehnic al Programului Naţional de Prevenţie şi Control al Tuberculozei de la nivelul judeţului Olt, medicul Ion Eparu, a spus, conform gazetanoua.ro că vor fi testaţi chiar şi profesorii pentru că şi ei ar fi putut răspândi bacteria.

„Două fete şi un băiat, elevi ai Colegiului «Mihai Viteazul» din Caracal, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, au fost diagnosticaţi ca purtători ai bacilului Koch. Ei au fost internaţi de la începutul lunii aprilie la Spitalul din Caracal şi au primit tratament de specialitate. S-a făcut testarea colegilor şi nu s-a mai descoperit nicio persoană bolnavă. Trebuie să vedem unde este focarul. Nu există boală fără sursă, însă o găsim cu greu. Trebuie să testăm inclusiv profesorii, pentru că au fost cazuri în care ei au fost purtători”, a spus Eparu.

 Potrivit directorului liceului din Caracal, una dintre eleve, a luat această boală chiar de la mama sa. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem un cabinet medical şcolar, care a supravegheat tot. Am luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, am făcut mai multe dezinfecţii, însă este cert că focarul nu a fost la noi. Elevii provin din familii dezorganizate şi este clar că au luat boala de la cineva. Unul dintre copii a avut un caz în familie. Specialiştii care au făcut anchetă spun că boala a fost luată de la mama unuia dintre elevi. Cei trei sunt elevi în clasele a X-a şi a XI-a, iar ei nu au pus probleme la şcoală. Aşteptăm date medicale noi, iar elevii sunt sub supraveghere medicală şi acum. Nu au mai fost depistate alte focare la nivelul şcolii”, a spus Florin Matei, director Colegiul «Mihai Viteazul» din Caracal

Managerul Spitalului Municipal Caracal, Liviu Radu a spus că cei trei elevi trebuie să se prezinte la spital pentru a fi supuşi unui nou set de analize.

„În astfel de cazuri procedura este foarte simplă. Ei au fost luaţi în evidenţă, au primit tratament de specialitate şi urmează să vină să-şi repete analizele”, a spus managerul Liviu Radu. 

Politica