joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Știința, expusă în imagini la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei, Secția de Științele Naturii a fost astăzi gazda unui eveniment inedit. Expoziția „Imagini din lumea științei”, organizată de Max Planck Gesellschaft- cunoscută instituţie de cercetare ştiinţifică din Germania, adusă la Craiova cu sprijinul Insitutului Goethe București propune o colecție de imagini din cele mai diverse domenii de cercetare. 12 planșe în format mare care reunesc în imagini rezultatelor unor cercetări pot fi văzute la Secția de Științele Naturii până la sfârșitul lunii august.

La eveniment au luat parte invitați de seamă, atât reprezentanți ai Institutului Goethe București cât și din partea Institutului Max Planck Gesellschaft din Germania. De asemenea, prezentă la vernisaj, Daniela Tarniță, prof.univ.dr., președinta comisiei de cultură și activități știintifice din cadrul Consiliului Județean Dolj, a venit cu argumentele pentru care această expoziție a fost vernisată la Craiova.Aceasta a spus că exponatele reunesc unele dintre cele mai importante descoperiri științifice.

Prezenţa institutului cultural al Germaniei, Goethe-Institut Bukarest, în Bănie sse datorează colaborării în proiectul educaţional „Un laborator de fizică şi limba germană“ cu două şcoli din Craiova: colegiile naţionale “Fraţii Buzeşti” şi “Carol I”. Acest proiect educaţional est coordonat de Arnold Schlachter şi Christa Ganterer, director al departamentului de limba germană de la Goethe-Institut Bukarest.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Accesul la științele naturii se dorește a fi mai tangibil”

“Această expoziție a fost pusă la dispoziția Insitutului Goethe de către Societatea Max Planck pentru a o prezenta în cadrul unui proiect pilot în care există școli partenere sub titlul „Un laborator pentru fizică și limba germană”. Institutul Goethe este cunoscut pentru promovarea limbii și culturii germane, vă întrebați ce legătură are cu știința. Institul Goethe a inițiat în 2012 un nou proiect, prin care a reunit fizica cu științele naturii, au fost selectate 9 școli cu profil real, unde se predă fizica și chimia în limba germană.Două se găsesc la Craiova, de aceea a fost ales acest oraș pentru prezentarea expoziției. S-a dorit ca prin acest proiect științele și limba germană să fie aduse la un numitor comun. Cu această expoziție se asigură accesul la științele naturii care se dorește a fi mai vizual, mai tangibil și mai orientat către practică. Ne-ar bucura dacă ar fi vizitat de câți mai mulți elevi și dacă am reuși să vă aducem mai aproape în acest fel științele naturale, această gândire orientată către științele naturale, limba germană și țara Germania”, Christa Ganterer, directoare Departamentului de Limba Germană din cadrul Institutului Goethe.

La vernisajul expoziției a luat cuvântul și Uwe Koch – atașat cultural al Ambasadei Germaniei la București, care i-a îndemnat pe toți cei ce vor trece pragul expoziției să își testeze limitele umane.

Andrea Wegener – reprezentant Max-Planck-Gesellschaft a precizat că această expoziție trezește curiozitatea pentru procesul de cercetare și pentru concluziile ce urmează acestui proces și că expoziția reunește imagini spectaculoase din lumea științei.

Politica