joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevă din Craiova, medaliată cu bronz la Olimpiada de Ştiinţe a UE

O elevă din Craiova a reușit să obțină, împreună cu echipa ei, medalia de bronz la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, în Austria. Este vorba de Maria Teodora Şerbana, de la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova. Din echipa ei au mai făcut parte Paul Haidu-Gerea, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, şi Codrin Paul Oneci, de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara.

 

România a fost reprezentată la această Olimpiadă de două echipe. Cea de-a doua, formată din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi, şi Vlad-Gabriel Sîmbotin, de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui, a obținut un punctaj mai bun și a adus țării noastre medalia de argint.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi, scrie Mediafax. Potrivit sursei citate,  participanţii susţin două probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ediția din acest an, care s-a desfășurat săptămâna trecută în Austria, au participat 50 de echipe din 25 de state UE.

Politica