vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șarapova o poate întrece pe Halep dacă joacă finala la Madrid

Simona Halep, finalistă în 2014 la turneul patronat de Ion Ţiriac, când ceda la limită, după trei seturi strânse, împotriva Mariei Şarapova, constănţeanca de 23 de ani, aflată în acest moment pe locul 2 în ierarhia mondială, poate pierde acest statut, dacă Şarapova, câştigătoare anul trecut pe zgura din capitala Spaniei, reuşeşte să ajungă şi în acest an în ultimul act al competiţiei, informează prosport.ro.

În acest moment, Simona are 7.755 de puncte şi ocupă locul secund WTA, în timp ce rusoaica a strâns 7.525, cu 230 de puncte mai puţin. Eliminată în primul tur la Madrid, unde avea de apărat 650 de puncte, românca va primi doar 10  pentru prezenţa pe tabloul principal. Astfel, de luni, 11 mai, cea mai bună jucătoare a României va acumula 7.115 puncte şi poate pierde locul al doilea în clasamentul mondial.

Şarapova este singura jucătoare care o poate detrona pe româncă de pe treapta a doua a ierarhiei. Pentru ca Simona să înceapă săptămâna de după turneul de la Madrid de pe locul al treilea, rusoaica trebuie să ajungă până în ultimul act al întrecerii. În acest moment, câştigătoarea de la Roland Garros 2014 are 7.525 de puncte şi trebuie să apere cele 1.000 de puncte adunate în 2014 la Madrid. Dacă ar ajunge în finală şi ar şi câştiga, Şarapova ar rămâne cu 7.525 de puncte. Dacă ar ceda în finală, ar pierde 350 de puncte (va primi 650 pentru finală şi ar avea de apărat 1.000), dar tot ar acumula 7.175, cu 60 mai multe decât Simona.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rusoaica trebuie să învingă câteva adversare destul de solide. După victoria din prima rundă în faţa elveţiencei Timea Bacsinzky, Șarapova va juca în runda a doua împotriva columbiencei Duque-Marino, practic ultimul adversar facil.

Simona Halep se menține pe locul al doilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității ieri, cu un avans de 230 de puncte față de rusoaica Maria Șarapova (locul al treilea) și la peste 1.200 de liderul Serena Williams. Irina Begu este a doua româncă din top 100, pe locul 37, patru poziții mai jos față de săptămâna precedentă. Monica Niculescu a coborât și ea o treaptă, pe 62, Alexandra Dulgheru este două locuri mai jos, pe 71, iar Andreea Mitu a coborât de pe 100 pe 102.

La dublu feminin, Monica Niculescu a urcat două locuri și este acum pe 47, Raluca Olaru se menține pe 59, iar Irina Begu a coborât de pe 65 pe 67.

Simona Halep este a doua și în ierarhia Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, cu un avans mult mai consistent față de locul al treilea, ocupat de aceeași Maria Șarapova.

Halep este a doua și în clasamentul banilor câștigați în acest an din tenis, cu aproximativ două milioane de dolari, cu peste 300.000 de dolari mai mult decât Șarapova, dar devansată cu circa 1,7 milioane de Serena Williams.

Politica