vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motrenii au datorii de 20 de milioane lei către UATAA

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) are de recuperat de la asociaţiile de proprietari şi mai multe societăţi comerciale suma de aproximativ 20 de milioane de lei. Datoriile s-au acumulat pe parcursul mai multor ani, a declarat, pentru AGERPRES, directorul unităţii, Eugen Corcoaţă.

Cele mai vechi restanţe pentru căldura şi apa caldă furnizate locuitorilor municipiului Motru datează de trei ani, conducerea unităţii recurgând la acţiuni în instanţă pentru recuperarea debitelor. Sumele recuperate sunt foarte mici comparativ cu totalul datoriilor.

"În total, avem de recuperat de la populaţie 20 de milioane de lei. Este vorba despre asociaţii de proprietari şi societăţi comerciale foarte multe care nu şi-au mai achitat datoriile către noi de aproximativ trei ani. Am acţionat în instanţă asociaţiile de proprietari şi avem hotărâri definitive. (…) O acţiune în instanţă am înaintat şi în cazul sediului PDL Motru, este vorba despre un debit la o factură termică neîncasată de mai multe luni. Avem de recuperat suma de 4.000 de lei. Nu este o sumă mare, dar, pentru a evita prescrierea termenului, am acţionat în instanţă partidul", a spus Eugen Corcoaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cauza datoriilor, Complexul Energetic Oltenia a deschis proces împotriva UATAA Motru, cerând insolvența uzinei. Suma de 13 milioane lei, pe care uzina o datorează CEO, din martie 2013, este preţul cărbunelui achiziţionat pentru încălzirea populaţiei.

Aproape 95% din populaţia municipiului Motru este branşată la sistemul de termoficare, circa 6.700 de apartamente, la care se adaugă unităţile şcolare şi alte instituţii din oraş, beneficiind de apă caldă şi căldură de la uzină.

Politica